Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Миємо вікна: найпоширеніші проблеми і їх рішення

Миємо вікна: найпоширеніші проблеми і їх рішення

Миття вікон – дійсно непроста справа. Вона відбирає купу сил і часу і, незважаючи на це, вікна в будинку, вимиті своїми силами, все одно здаються недостатньо чистими. Розводи на склі, цвіль на резинках, брудні відливи – ці та багато інших постійних проблем відбивають бажання мити і чистити вікна.

Але хороші новини в тому, що з цими складнощами цілком можна впоратися! Фахівці клінінгової компанії https://www.magnus.in.ua діляться професійними хитрощами і порадами.

Якщо на вікнах цвіль

Найпростіше її вивести спеціальним засобом, які зараз в широкому розмаїтті продаються в господарських магазинах. Така побутова хімія допоможе не тільки вимити цвіль на резинках, але і захистити їх від подальшої появи грибка. Якщо ж ви не хочете витрачатися на спеціальний засіб, можете спробувати скористатися розчином з 1 л води, 300 гр прального порошку і 600 гр звичайного відбілювача. Обов'язково після обробки ретельно змивайте розчин з резинок!

Якщо на склі після миття завжди залишаються розводи

Звичайно ж, ви завжди можете покликати на допомогу професіоналів - https://www.magnus.in.ua/poslugi/mittya-vikon/ - і скористатися послугою миття вікон від Magnus. Якщо ж ви хочете спробувати вимити вікна без розводів самостійно, експерти клінінгу рекомендують скористатися спеціальною щіточкою для стекол з гумовим краєм (або, як раніше, зім'ятою чорно-білою газетою).

Спочатку вам потрібно висушити смугу шириною в 2-3 см біля верхнього краю, і починати витирати мокре скло від неї. Секрет полягає якраз в тому, щоб починати з сухого місця – тоді уникнути розводів буде набагато простіше. І намагайтеся не мити вікна в сонячну погоду, адже чим швидше висихає скло, тим більше вірогідності, що на ньому з'являться розводи. Тому для миття вікон краще вибирайте похмурі дні або вечірній час доби.

Якщо зовні на рамі і відливи постійно збирається бруд

Так як це зовнішня сторона вікон, на ній бруд накопичуватися буде набагато швидше, особливо на відливиах. Щоб не мити вікна зовні і відливи щотижня, нанесіть на ці поверхні віск для підлоги – це найпростіший спосіб захистити їх від вуличного бруду і пилу. Ще один варіант – знаменитий засіб WD-40 – відмінно захистить вікна від впливів погоди, зокрема, від дощу і снігу.

Якщо москітні сітки виглядають гірше, ніж вікна

Зніміть їх і вимийте з двох сторін. Для цього скористайтеся широкою м'якою щіткою, теплою водою і миючим засобом для посуду. Вимивши сітку, візьміть її за краї, розташуйте практично горизонтально і злегка і акуратно вибийте, щоб з неї вискочили застряглі залишки бруду. Ополосніть сітку і дайте їй повністю висохнути, потім чіпляйте назад.

Якщо на жалюзі або рулонні штори постійно осідає пил

Скористайтеся спреєм-антистатиком. Це засіб буде відштовхувати пил, через що протирати жалюзі вам доведеться набагато-набагато рідше.

А якими хитрощами для чистоти вікон в будинку користуєтеся ви?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас