Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Затишний балдахін своїми руками – поради для маленьких і дорослих

Затишний балдахін своїми руками – поради для маленьких і дорослих
 

Напівпрозорий балдахін неймовірно мило виглядає над дитячим ліжечком – думаю, з цим ніхто не посперечається. Дорослі ж набагато рідше прикрашають свої ліжка таким аксесуаром, але ж він здатний привнести шику і романтики в будь-яку спальню. Насправді, балдахін стане унікальною прикрасою в кожній спальні – і дитячій, і підлітковій, і дорослій. І зробити його не так складно, як ви думаєте!

Як зробити балдахін своїми руками?

Дерев'яне або пластикове кільце, прикріплене до стелі (на гачок, як люстра) – мабуть, найпростіший тримач для балдахіна. Вам не потрібно буде купувати нове ліжко або переробляти ремонт. У випадку з дитячими ліжечками все ще простіше – ви зможете купити готовий тримач для балдахіну, який кріпиться до однієї зі стінок ліжечка. Потім вам лише потрібно вибрати тканину і декорувати ними підготовлене кільце.

Балдахін: поради для кожної з вікових груп

Для немовлят

У наш час найчастіше така прикраса ліжечка з'являється саме у новонароджених. Дитячі ліжечка та люльки з балдахінами виглядають неймовірно мило! Плюс, напівпрозора шторка може допомогти дитині швидше заспокоїтися і заснути. Ви можете купити готовий балдахін або тільки тримач, до якого самі підберете тканину і декор.

АЛЕ! Як тільки малюк навчиться сідати і вставати, відразу ж знімайте балдахін, так як дитина може за нього хапатися і заплутатися або обірвати. Це небезпечно не тільки травмами, а й задушенням.

Для дітей

Як тільки малеча підросте і стане свідомою, дитяче ліжко можна знову прикрасити балдахіном. Але тепер його можна стилізувати під тематику кімнати або захоплення дитини. Напівпрозору тканину можна прикрасити квітами, метеликами, зірочками, прапорцями і т.д. Особливо ж красиво виглядатиме балдахін з гірляндою або зірками, що світяться.

Для підлітків

У кімнаті підлітка балдахін також буде актуальний. Дозвольте дівчинці підібрати його колірне рішення на свій смак, а гірлянда з вогниками подарує відчуття приватності і романтики. І не варто зациклюватися лише на спальному місці, в кімнаті підлітка балдахін можна розмістити над улюбленим кріслом, диваном або зоною відпочинку.

Для дорослих

Балдахін в дорослій спальні подарує романтичний настрій вечорами. Виберіть світлу, повітряну, напівпрозору тканину і прикрасьте гірляндою з маленькими вогниками – такий балдахін вам ніколи не набридне. Або зробіть вибір на користь яскравого дизайну, оновити який можна буде в будь-який момент, лише замінивши тканину. Експериментуйте собі в задоволення!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас