Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Моментальний сніданок: швидко, смачно і поживно

Моментальний сніданок: швидко, смачно і поживно
 

На диво корисна, поживна, смачна, недорога і швидко готується... Ні, це не дитяча загадка, а характеристики каші в самих різних варіаціях її приготування. Щоб харчуватися правильно, в щоденному раціоні без неї не обійтися.

Найкращий вибір на сніданок – страви зі злаків. Це підтверджують і дієтологи. Головна складова каш – різні крупи, це робить їх незамінним продуктом для кровоносної, імунної та серцево-судинної систем. Вітамін Е, який міститься в кашах, покращує циркуляцію крові і стан шкіри. Клітковина сприяє кращому перетравленню їжі і легкій засвоюваності корисних речовин, оскільки вони вбираються «в потрібному місці». Також каші, як йоржик, очищають кишечник і кров і дають приплив енергії і бадьорості.

Оксана Скиталінська, лікар-дієтолог, блогер

«Класичним цільнозерновим сніданком вважається вівсяна каша. Вона підходить всім: і дітям, і дорослим, і літнім людям. Для кожного вівсянка має свої переваги. Особливо цінна вона для тих людей, які мають хронічні захворювання органів травлення, часто викликаних неправильним харчуванням, високим рівнем стресів і життям в великих містах з великою кількістю автомобілів. Часто незначні порушення роботи травної системи викликають відчуття втоми і дискомфорту, а також стають причиною ожиріння. Численні дослідження показали, що додавання вівсяної каші в раціон не тільки значно покращує загальне самопочуття, зменшує дискомфорт, оздоровлює печінку і допомагає нормалізувати масу тіла, але і сприяє зменшенню вмісту вісцерального жиру. Клітковина вівсянки – це природна смачна профілактика від багатьох хвороб сучасності (атеросклерозу, цукрового діабету другого типу), а ще – запорука тривалої енергії і гарного настрою».

Каша Over Night

Ритм життя став набагато швидшим і, відповідно, прискорилося безліч щоденних процесів, зокрема, скоротився час на приготування їжі. «Фаст» стало частиною всіх дій. Але швидка їжа – не завжди шкідлива і калорійна. Стара традиція їсти кашу зранку повернулася в новому вигляді. Ранкова каша перетворилася зі звичайної в моментальну, при цьому з'явилося безліч варіантів, як її приготувати.

Сьогодні популярності набирає холодний спосіб приготування багатьох страв, що дозволяє зберігати ще більше корисних речовин. Щоб зберегти цінні властивості злаків, їх краще не запарювати окропом, а саме замочувати, не підігріваючи. Холодна каша швидкого приготування містить велику кількість резистентного (стійкого) крохмалю. Це ідеальне рішення для тих, хто звик ситно снідати, щоб забути про почуття голоду до опівдня. Немає необхідності гриміти каструлями і варити кашу, поки всі сплять. Можна подбати про це з вечора. Особливість каші Over Night – рецепт її приготування. Все, що необхідно – вибрати зручну ємність, насипати туди порцію пластівців швидкого приготування і залити йогуртом, закваскою, ряжанкою або кефіром на ніч. Рецептів для створення унікальної страви на кожен день – безліч.

Такий спосіб приготування забезпечить наявність у страві пребіотиків (пластівці) і пробіотиків (кисломолочні продукти). За бажанням, можна додати улюблені топінги: горіхи, сухофрукти, насіння та ін. На ранок ви отримаєте ситний сніданок, який забезпечить приплив енергії і почуття легкості на весь день.

Швидкі каші to go

Дуже зручні у використанні каші в одноразових пакетиках – так званих сашетах, які зручно брати з собою, адже вони практично невагомі і займають мінімум місця в кишені або клатчі. Однієї такої порції цілком достатньо для повноцінного сніданку. Багатий асортимент каш швидкого приготування пропонує АХА. Каші АХА в сашетах можуть бути з однієї крупи або складатися з декількох видів злаків. Це дозволяє коригувати свій раціон і не міняти вопдобань. В асортименті є вівсянка моментального приготування, гречана каша, мультизлаковий мікс з вівсяних, пшеничних, житніх і ячмінних пластівців. Часто до їх складу входять різноманітні смачні вітамінні добавки. Це можуть бути: насіння льону, висівки, кориця, сублімовані або сушені фрукти, наприклад, яблука, курага або ягоди. Вони перетворюють кашу на справжні ласощі. Моментальні каші АХА з ароматними добавками мають дуже ніжну консистенцію і відрізняються насиченістю смаку, виглядають апетитно і роблять харчування більш різноманітним. Спосіб їх приготування за сучасними технологіями дозволяє зберігати сашет 10-12 місяців.

Серед каш АХА кожен може сам вибрати свій улюблений смак або ж експериментувати щоранку. Любителі ягід можуть спробувати моментальну кашу з чорницею, ожиною, журавлиною і лісовими ягодами або ж порадувати себе в осінню пору ситним сніданком з малиною і полуницею, коли всі вже встигли скучити за літними ласощами. Після приготування кожна ягідка стає соковитою і не менш апетитною, ніж свіжа. Такий ягідно-злаковий мікс не тільки дає відчуття насиченості і бадьорості, але і залишає приємний післясмак після чергового прийому їжі.

Ефект моментальності приготування таких каш досягається завдяки застосуванню особливої технології обробки крупи. До їх складу входять розплющені зерна – пластівці. Вони набагато швидше вбирають вологу, тому час на їх приготування істотно скорочується, роблячи можливим навіть «холодне замочування».

Сніданок – головний прийом їжі, від якого залежать результати всього дня. Не забувайте зранку порадувати себе чимось смачненьким і корисним. Каша – відмінне рішення! Ну, ще ложечку «за маму»... Смачного :)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас