Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Які проблеми вагітності допоможе вирішити бандаж для майбутніх мам?

Які проблеми вагітності допоможе вирішити бандаж для майбутніх мам?
 

Останній триместр вагітності – це період підготовки, передчуттів і часто – болю і дискомфорту. Гарні ж новини полягають в тому, що поширені проблеми вагітності (як біль в стегнах, спині і тазі) може вирішити бандаж для майбутніх мам. Чи потрібен вам такий? Чи здатен він вирішити ваші проблеми? Якщо так, то як його вибрати? Чи можливо використовувати цей же бандаж після пологів для якнайшвидшого відновлення? – Про все це в нашій статті.

Чи потрібен вам бандаж для вагітних?

Бандаж для вагітності призначений для того, щоб ви відчували себе комфортніше, особливо на пізніх термінах виношування малюка. Справа в тому, що гормони, які виробляються під час вагітності, послаблюють м'язи, зв'язки і суглоби. Це значно допомагає при пологах, але чимала додаткова вага через животик, що давить як раз на ці ослаблені м'язи і суглоби, призводить до болів в стегнах, тазі і спині. Бандаж забезпечує підтримку, за рахунок чого значно знімає больові відчуття або повністю позбавляє від їх.

Також бандаж для вагітних допоможе в разі діастазу (розходження черевних м'язів) після попередньої вагітності, який теж призводить до болю в стегнах і спині в міру зростання живота. Експерти рекомендують спробувати підв'язуватися щільним шарфом під час прибирання та інших активностей. І якщо шарф допомагає почуватися краще, вам дійсно варто купити собі бандаж для вагітності.

Як вибрати бандаж для майбутньої мами?

Тип бандажу, який підійде вам, буде залежати від дискомфорту, який ви відчуваєте. Якщо вас мучать болі в області таза або лобка, вам потрібен бандаж, який ви зможете носити низько на стегнах (деякі з них оснащені ще й фіксаторами навколо ніг, які допомагають підтримувати промежину). А в разі, якщо вам потрібно полегшити біль у спині або просто підтримувати важкий животик, вибирайте бандаж, який «сидить» вище на животику.

Крім цього вибирайте регульований бандаж, виготовлений з дихаючих матеріалів. І не купуйте його занадто рано, адже потім він може просто не підійти. Тобто, підбирайте аксесуар тоді, коли він вже вам потрібен і обов'язково приміряйте – він повинен бути зручним і непомітним під одягом.

Не забувайте, що бандаж створений для того, щоб знімати біль, тому в ньому ви можете займатися будь-якими повсякденними активностями: рухатися, гуляти, тренуватися і т.д.

Чи зможете ви носити бандаж після вагітності?

Носіння бандажа під час вагітності – особистий вибір кожної майбутньої мами, який ґрунтується лише на особистому комфорті і вподобаннях. Проте експерти настійно рекомендують носити бандаж після пологів, щоб прискорити відновлення черевної стінки. Це як туга пов'язка на пошкодженій щиколотці, яка забезпечує підтримку, поки пошкоджені м'язи заживають.

На відміну від корсета бандаж не послабляє черевні м'язи, а допомагає їм повернути силу. І якщо ви будете носити його протягом перших 8 тижнів після пологів, то значно допоможете черевним м'язам відновитися після розходження, але вправи для тазового дна все одно будуть необхідні. Особливо ж корисним буде бандаж після кесаревого розтину – він підтримає м'язи живота і допоможе їм швидше відновитися після операції.

Післяпологові бандажі зазвичай менш жорсткі і більш широкі, ніж дородові. Після вагітності вам потрібен буде бандаж, що обтягує з низу до верху. Якщо бандаж буде знаходитися вище, він спричинятиме тиск на органи тазового дна. Також враховуйте, що бандаж повинен ідеально підходити за розміром – він повинен щільно сидіти, але не сковувати дихання.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас