Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ваш малюк був слухняним? Подаруйте йому рок-мрію! Обираємо гітару

Ваш малюк був слухняним? Подаруйте йому рок-мрію! Обираємо гітару

От-от 19 грудня і настане свято Святого Миколая, а ви ще не знаєте, що покласти під подушку вашому юному рокерові? Чи він слухався вас весь рік і заслуговує на новеньку гітару, чи не слухався (ох, ці ж малі бунтівники) і заслужив різок (чи ремінця)?

Rock School знає, чим потішити вашого маленького рокера! І хоч гітару під подушку ви навряд чи сховаєте, та абонемент на уроки гри на гітарі – цілком. Але як же визначитися з інструментом і класом, якщо батьки – не музиканти, та ще й дитина тільки бере інструмент до рук? Про це читайте у нашій статті.
акустична гітара для новачка

Акустика, електро, електроакустика, напівакустика – як у цьому розібратися?

Одні гітари грають самостійно, без підключення додаткової, посилювальної апаратури. Інші грають лише з апаратурою. У зв’язку з цим, можна виділити їх 4 типи:
  • акустичні;
  • електроакустичні;
  • напівакустичні;
  • електрогітари.

Акустичні гітари


Найпростіший і найдавніший тип гітари – акустична. Її корпус сконструйований так, що вона видає глибокий, живий звук самостійно, без додаткової апаратури.

Якщо ваша дитина ще не тримала в руках інструмент, то це чудовий універсальний варіант як для початку, так і для подальшого вивчення музики. Нюанс у тому, що, освоївши класичну гітару, учень легко може перейти на будь-яку іншу (бас, соло тощо), але не навпаки (після електрогітари на акустичну перейти значно складніше).

Цікаво знати! Майте на увазі, що дуже часто акустичну гітару помилково називають класичною. Насправді, поняття “акустична гітара” охоплює велику кількість різновидів гітари: джамбо, укулеле, семи- і дванадцятиструнні гітари, фольк і, власне, класична гітара. Отже, класична гітара, безумовно, буде акустичною, але далеко не кожна акустична гітара – класична.

Електрогітари


На електрогітарі можна по-справжньому грати тільки за умови її підключення до апаратури - комбопідсилювача (відомого в побуті як “комбік). Звук акустичної гітари й електрогітари кардинально відмінний, «голос» електро, якщо так можна сказати, може мати найрізноманітніші форми, на які впливатимуть як тип “комбіка” так і гітарні ефекти: дисторшн, овер-драйв та інші круті штуки.

Техніка також інша. Якщо в класиці ми граємо пальцями, то тут як і в акустиці – знадобиться медіатор. Перебирання пальцями струн дає не такий насичений звук, як гра медіатором. Варто відзначити що це не стосується бас-гітар. На їхніх товстих струнах ви наврядче пограєте медіатором, та й сама техніка гри наврядче дозволить.

Електроакустичні гітари


Електроакустична гітара вважається гібридом акустичної й електричної гітар, але звучання її швидше відноситься до акустичної. Її корпус зазвичай трохи менший від корпусу акустичної гітари. У нього встановлюють спеціальний звукознімач, що вловлює коливання деки. Утворюється електричний сигнал, що прямує до підсилювача.

Електроакустичні гітари можуть давати хороше звучання й без підключення до апаратури, тому ними користуються для виступів, концертів, генеральних репетицій, аби зробити звук більш насиченим, інтенсивним, гучним.

Напівакустичні гітари

Ще один гібрид електричної й акустичної гітар – напівакустична гітара. Однак по принципу вона швидше відноситься до електрогітари, адже потребує апаратури для якісного звучання. Без апаратури її звук буде дуже тихим і невиразним.

Але не поспішайте думати, що це невдалий експеримент розробників: напівакустична гітара має дуже цікавий голос, що не схожий ні на акустичну, ні на електричну гітару. За допомогою звукознімача, звук не тільки посилюється, а й набуває специфічних відтінків та ефектів.

Найчастіше мелодію напівакустичної гітари ви можете почути в джазових композиціях.

І, врешті, чому слід обрати уроки гітари?

  1. Передусім, інструмент має захоплювати. Звучання гітари захоплює вашу дитину, і вона виявляє інтерес до такої музики? Це головна причина, чому слід обрати гітару. Творчий інтерес – найсильніший, його не можна придушувати, хтозна, може ваша дитина – майбутній легендарний композитор чи рокер культового гурту?

  2. Людина з гітарою – це завжди душа компанії, що збирає навколо себе всіх охочих послухати живу музику.

  3. Особливість гітари в тому, що освоїти гру на базовому рівні – справа усього кількох місяців, і дитина вже зможе грати щось справді красиве. Подальше освоєння інструменту – більш глибоке, професійне.

  4. Творче самовираження – найпрекрасніший шлях до самореалізації, головне – аби заняття було до душі та приносило задоволення!
Джерело: Рок Школа

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас