Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячий одяг: зручно малечі – спокійно батькам

Дитячий одяг: зручно малечі – спокійно батькам

Вибираючи одяг дітям, дорослі часто керуються принципом «щоб гарненьке та модненьке». Якщо сукня, то нехай буде більше мережива, блискіток та стрічок. Штани? Візьмемо оці, з купою кишень, застібок та хлястиків.

Але, виходячи лише з власних уявлень про красу, можна накупити безліч непрактичних, незручних або навіть небезпечних речей.

Вибираємо безпечний одяг

Є певні базові принципи вибору дитячого одягу. Насамперед речі повинні бути безпечними, потім – зносостійкими та естетично привабливими.

Безпечний одяг:
  • створює сприятливий мікроклімат відповідно до дитячої активності та умов зовнішнього середовища;

  • не містить дрібних елементів, які можуть відірватися – ґудзиків, кнопок, деталей аплікацій;

  • не викликає алергії.
Запорукою такої безпеки здебільшого є якісна тканина. Існує думка, що слід купувати дитячий одяг виключно з натуральних тканин. Але наявність у них незначної кількості синтетичних домішок, наприклад, еластану, зробить одяг більш стійким до зношування. Тож 3–5% синтетики будуть вельми доречними.

Яскраві кольори дитячим речам забезпечують барвники. Неякісні швидко вицвітають, вимиваються під час прання і навіть можуть викликати висипання на шкірі.

Зручність та краса

Наступна важлива характеристика одягу для дітей – зручність. Для різного віку до неї різні вимоги. У зручному одязі для немовляти добре лежати та без проблем замінювати підгузки. Старшим діткам потрібні речі, які дозволяють вільно рухатися, легкі, з простими застібками.

Якщо одяг замалий або завеликий, має шви, які натирають, не дає вільно рухатися тощо, це перетворить прогулянку на випробування нервів батьків на міцність. Дитина може вередувати, а ви навіть не здогадаєтеся, що в усьому винен, наприклад, занадто вузький рукав.

Отже, вибираючи одяг у звичайних чи таких мультибрендових інтернет-магазинах, як Kasta, майте на увазі:
  1. Для немовлят віддавайте перевагу білизні зі швами назовні.

  2. Боді повинні мати застібку знизу або на боці.

  3. До скарг дитини на незручності під час примірки слід ставитися максимально уважно.

  4. Одяг повинен «рости» разом із дитиною. Чим вона старша, тим більше елементів «дорослого» має бути в фасонах її нарядів.

  5. Утримайтеся як від похмурих, так і занадто яскравих кольорів.
І, звичайно, слід сформувати дитячий гардероб для різних випадків. У дитини мають бути речі:
  • повсякденні;
  • святкові;
  • спортивні.
Якою би гарною не була сукня, не слід надягати її, якщо дитина гратиметься в пісочниці. Ви будете нервувати, що вона забрудниться і зіпсується, а дитина нервуватиме через те, що нервуєте ви. Запорука спокою і хорошого настрою обох – доречний повсякденний костюм.

Сучасним шопоголікам пощастило, адже для того щоб зібрати будь який гардероб, достатньо вибрати інтернет-магазин з привабливими умовами та швидко замовити онлайн все, що потрібно. Kasta завжди до ваших послуг!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас