Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 причин спланувати сімейну подорож до Праги з дітьми

5 причин спланувати сімейну подорож до Праги з дітьми
 

Роздумуєте, куди б відправитися в сімейну подорож з дітлахами? Прага – завжди відмінне рішення! Це порівняно невелике і спокійне містечко (в порівнянні з іншими європейськими столицями), орієнтоване на сімейний відпочинок, в тому числі і дітей, зі смачною кухнею і більш-менш доступними цінами. Крім того, і дітлахам, і дорослим тут буде дуже цікаво!

5 причин відвідати Прагу всією родиною

Причина 1: Це не дуже дорого

Подорож до Праги – порівняно недороге задоволення! Так, за переліт вам не доведеться віддати цілий статок, та й самій Празі не так уже й дорого, у порівнянні з іншими європейськими столицями.

Причина 2: Прага збереглася краще за будь-яку європейську столицю

Прагу ніколи не бомбардували, тому, гуляючи по місту, ви будете гуляти крізь століття. Тут ви зможете помилуватися архітектурою Середньовіччя, Ренесансу, Art Deco і навіть Кубізму. До речі, лише в Чехії ви побачите кубістичну архітектуру. Завдяки всьому цьому і багатій історії країни, тут буквально оживають легенди, які буде цікаво послухати і малечі.

Причина 3: Більшість пам'яток Праги зібрано в одному місці

Кому ж сподобається ганяти по всьому місту з дітьми, щоб все подивитися? На щастя, в Празі практично всі найцікавіші місця можна обійти за день! І при цьому, не користуючись громадським транспортом.

Причина 4: Прага прекрасна в будь-яку пору року

Навесні і восени ви зможете погуляти по фермерських ринках. У теплий сезон – насолодитися екскурсіями Влтавою на поромах або орендувати власний човен, або дати дітлахам вдосталь наплескаться в Парку Гутовка (Gutovka Park). А взимку ви будете в захваті від різдвяних ярмарків і зможете покататися на одній з крижаних ковзанок в центрі Праги.

Причина 5: У Празі завжди є, куди піти з дітьми

На свіжому повітрі:

- Петрин Холм (Petřín): тут є і оглядова вежа, і обсерваторія, і лабіринт з дзеркал. А окремою цікавинкою можна назвати фунікулер, який підніме вас до всіх цих розваг.

- Празький зоопарк. Тут, крім тварин, яких можна гладити, дітлахи зможуть покататися на підйомнику і пограти на спеціально обладнаному майданчику.

- Дитячий острівець. Це дитячий майданчик, огороджений від транспорту і обладнаний всім необхідним: канатними гойдалками, міні-полем для футболу, майданчиком для скейтбордингу і невеликим кафе, де батьки можуть випити каву чи пиво.

У приміщенні:

- Художня галерея для дітей, де малюки зможуть не тільки подивитися на предмети мистецтва, а й створити власні шедеври, які можуть навіть потрапити на виставку. Для цього там є все необхідне, а також проводяться воркшопи для дітей від 5 до 12 років.

- Lego музей. Тут малюки зможуть оцінити найбільшу приватну колекцію Лего-модельок і пограти на ігровому майданчику, побудувати свої творіння з Lego.

- Національний Технічний Музей. Звичайно, всі ці старі раритетні поїзди, літаки і автомобілі чіпати не можна, але подивитися дуже цікаво. Крім того, тут же є інтерактивні виставки фотографії і поліграфічної індустрії.

Прага – безпечне і орієнтоване на сім'ю місто. Тут буде комфортно і цікаво і вам, і вашим дітям!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас