Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Робота за кордоном – як влаштуватися самостійно?

Робота за кордоном – як влаштуватися самостійно?
 

Жити і працювати за кордоном – мрія багатьох українців. І це цілком природно, враховуючи сучасну економічну ситуацію в нашій країні і той рівень життя, який пропонують сусідні Європейські країни. При цьому, як повідомляють ЗМІ, щороку в різних країнах з'являється все більше вакансій для українців, охочих працевлаштуватися за кордоном. Як же знайти роботодавця самостійно?

Як влаштуватися на роботу за кордоном самостійно

Тим, хто поки що тільки мріє про роботу за кордоном, може здатися, що знайти роботу в іншій країні дуже і дуже складно. Насправді ж, при наявності доступу до Інтернету і середнього рівня володіння англійською мовою або мовою країни, куди хотілося б поїхати на заробітки, все зовсім не складно. Далі ми поділимося трьома реально дієвими варіантами пошуку вакансій за кордоном, за допомогою яких ви дійсно зможете знайти підходящу роботу. Поїхали!

Варіант 1 – Шукайте на зарубіжних сайтах

Як правило, зарубіжні компанії, які мають потребу в кваліфікованих фахівцях або просто працівниках, розміщують свої оголошення на сайтах з працевлаштування своєї країни. Звідси і перша порада: «Шукайте вакансію на ресурсах країни, в яку хочете поїхати!»

Варіант 2 – Подавайте резюме в конкретні компанії

З іншого боку, ще один перевірений варіант знайти роботу за кордоном в престижній компанії – регулярно перевіряти сайт компанії. Так, якщо уважно подивитися, то 99% компаній Європи, США і Канади розміщують свої вакансії на власному сайті, і через заповнену форму онлайн приймають заявки кандидатів. Таким чином, якщо ви хочете знайти роботу в конкретній сфері, то просто складіть для себе список компаній, в яких вам було б цікаво попрацювати, і регулярно відстежуйте наявність відповідної вакансії. Робити це краще якомога частіше, так як у великих компаніях нові вакансії з'являються щодня.

Варіант 3 – Не лякайтеся рекрутерів

Також варто враховувати, що великі корпорації давно вже просто відмовилися від великого штату відділу кадрів в своїх компаніях, віддавши цю функцію на аутсорс. Тобто, якщо ваша мета – влаштуватися на роботу в велику корпорацію, то швидше за все, вам вдасться знайти оголошення від рекрутерської компанії, яка представляє інтереси корпорації. Не варто лякатися – це цілком нормальна практика, тим більше що за кордоном такі компанії працюють безкоштовно для людей і заробляють лише на контрактах з компаніями.

І ще одна порада – запасіться терпінням! Якщо ви хочете знайти дійсно хорошу вакансію з гідною зарплатою і комфортними умовами праці, то на пошук і працевлаштування в середньому може піти від 3 до 6 місяців. Це стандартна практика для всіх, і тому просто проявіть терпіння і наполегливість, і у вас все вийде!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас