Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правильна городня композиція – запорука врожаю!

Правильна городня композиція – запорука врожаю!
 

Наближається весна, а з нею – час для городніх робіт. Багато овочів, фруктів і зелені можна виростити на присадибній ділянці. Такі посіви здатні займати мінімум місця, але давати врожай, достатній для забезпечення сім'ї необхідними продуктами до столу. При правильному плануванні території та розташуванні посівів на ній ви отримаєте ефектний результат. Але один з найважливіших аспектів, про які важливо пам'ятати – це що і коли необхідно посадити, щоб отримати очікуваний збір.

Особливе значення має якість посівного матеріалу. Часто досвідчені городники збирають своє насіння, обробляють його і висаджують на наступний рік. Але для новачків це поки що складно, адже треба ж розібратися, як вибрати і з яких культур. Саме для цього краще скористатися перевіреним матеріалом, який можна купити в хорошому магазині. А дотримуючись всього трьох нескладних правил посадки, ви зможете досягти успіху. Давайте спробуємо розібратися разом.

3 важливих правила посадки городніх культур

Правило 1: Компонуємо рослини за любов’ю до освітленості

Існують високорослі культури, які потребують багато сонця, такі як кукурудза, соняшник, і низькорослі. Перші обов'язково будуть затінювати помідори, посаджені поруч. А ось якщо поруч з ними посадити горох, гарбуз, картоплю, або натягнути сітку під огірки, то всі вони від такого поєднання тільки виграють. Це означає, що ви компонуєте рослини за висотою або приблизно однієї висоти. Наприклад: томати з перцем, морква і цибуля, цибуля і часник.

Правило 2: Розміщуємо групи рослин з сумісною системою коренів

У всіх культур різна коренева система, і вам слід подбати про те, щоб вони отримували воду з поживними речовинами з різних шарів ґрунту. Грубо кажучи, щоб не відбирали їжу одне у одного. Наприклад: у баклажана коріння сягає глибше, а у квасолі воно розгалужене і знаходиться ближче до поверхні. Вони відмінно співіснують. Також хорошу групу складають баклажан з редискою і морквою. Кріп непогано себе почуває зі шпинатом і капустою. Ще одна група: морква з цибулею, горохом і редькою.

Правило 3: Вимоги до ґрунту у груп рослин повинні збігатися

Ви напевно помітили, що одні рослини у вас ростуть відмінно, а інші, як би ви не старалися їх виростити – ніяк не вдається. Це залежить від кислотності ґрунтів і їх структурованості. Нейтральну кислотність полюбляють: капуста, буряк, морква, цибуля; селера, салат, петрушка; огірок, спаржа, горох. Середню кислотність – картопля, перець, гарбуз, бобові та щавель. Решта культур віддають перевагу злегка підкисленим ґрунтам.

Ви можете шляхом спостереження створювати свої правила і складати групи рослин. Головне тут –пробувати і висаджувати з любов'ю, і хороший урожай не змусить себе чекати!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас