Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Масляна без шкоди для фігури і здоров´я

Масляна без шкоди для фігури і здоров´я

Масляна вже в самому розпалі, і за традицією в ці дні прийнято балувати себе, рідних і близьких смачними млинцями. Відмовитися від таких ласощів під силу хіба що одиницям, особливо з огляду на всю різноманітність начинок на будь-який смак! Чого тільки варті млинці з творогом або з вершковим сиром, а млинці з куркою, грибами, м'ясом, лососем, червоною ікрою... Встояти ну просто неможливо!

Про користь і шкідливість млинців

Те, що млинці – це шалено смачно, мабуть, ніхто не буде заперечувати. А ось наскільки вони корисні? За статистикою, за масляний тижндень сім'я з 3 людей з'їдає від 7 кг млинців, в перерахунку на кожного члена сім'ї виходить трохи більше 2 кг млинців за тиждень.

При цьому якщо врахувати, що млинці відносяться до високовуглеводної їжі, то зовсім не дивно, що за цей самий тиждень середньостатистичний громадянин України поправляється на 1-2 кг. А якщо до млинців додати ще й якусь калорійну начинку, наприклад, нутеллу або м'ясо, то і зовсім можна додати до ваги всі 5 кг. Як же і Масляну відсвяткувати, і фігурі не нашкодити?

Готуємо корисні млинці

Дієтологи вважають, що середня калорійність одного млинця становить до 300 кКал, це не рахуючи начинки. При цьому варто розуміти, що млинці – чисто вуглеводний продукт, в якому практично немає нічого корисного, крім яйця. Щоб знизити калорійність млинців і зробити їх корисними, дієтологи рекомендують:

- Додавати в тісто трохи більше олії, тоді можна смажити млинці, не змащуючи сковорідку, і загальна кількість уживаного жиру зменшиться;

- При приготуванні тіста замість молока використовувати воду – так можна знизити калорійність одного млинця до 130 кКал;

- Готувати тісто не з білого пшеничного борошна, а з цільнозернового з висівками або інших видів. Відмінним варіантом стане житнє, рисове, гречане, вівсяне борошно – так млинці наповняться клітковиною, корисною для організму;

- Замініть сметану до млинців низькокалорійним йогуртом;

- Зробити млинці ще більш корисними можна, додаючи до тіста терті овочі – моркву, буряк, шпинат, або ж сік цих овочів;

- Разом з млинцями постарайтеся їсти більше свіжих фруктів і овочів.

Їжте млинці виключно в першій половині дня або перед тренуванням, тоді всі калорії тут же витратяться на фізичну активність. Більше рухайтеся протягом цього тижня і гуляйте на свіжому повітрі. З'їдайте не більше 2-3 млинців на день з різними начинками, і нехай ця Масляна стане не тільки смачною, але й корисною для вашого організму!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас