Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смачні рецепти фаршированих яєць для вашого великоднього столу

Смачні рецепти фаршированих яєць для вашого великоднього столу

Що б ви не запланували на прийдешній Великдень – обід в колі сім'ї, пікнік або вечірку, варені яйця, як головний атрибут свята, неодмінно опиняться на вашому столі. З них можна приготувати різні салати і роли, але без фаршированих яєць на великодньому столі вам не обійтися! Ця легка закуска зараз знову набирає популярності, адже готується вона вкрай просто, а все нові і нові рецепти начинок роблять її нескінченно різноманітною і неймовірно смачною. Чим же здивувати гостей в цьому році?

Смачні начинки для фаршированих яєць

Фаршировані яйця з копченим лососем і огірком

На 10 яєць вам знадобиться 60 грамів копченого лосося, 3 столових ложки легкого майонезу, ¼ склянки дрібно нарізаного огірка, 2 чайних ложки нарізаного свіжого кропу, чорний перець мелений (краще з млиночка). Наріжте дрібно всі інгредієнти, включаючи і м'ясо лосося, тільки одну столову ложку нарізаного лосося залиште для прикрашання страви. Змішайте розім'яті жовтки з майонезом, огірком, кропом і ½ ч.л. меленого чорного перцю. Викладіть начинку в яєчні білки, прикрасьте шматочками лосося і гілочками свіжого кропу.

Фаршировані яйця «Кривава Мері»

На 12 великих яєць вам знадобиться: 2 ч.л. оцту, 1 ¼ ст. майонезу, 5 ст.л. томатної пасти, 5 ч.л. консервованого хрону, 1 стебло селери, 1 ¼ ч.л. вустерширського соусу (він же вустерский, Ворчестер) і свіжозмелений чорний перець. Розім'яті жовтки змішайте з іншими інгредієнтами (селеру, звичайно, потрібно подрібнити). Наповнивши яєчні білки начинкою, прикрасьте їх зверху листям селери, накрийте і відправте в холодильник на півгодини.

Фаршировані яйця з горошком і сметаною

На 12 великих яєць вам знадобиться 2 чайні ложки оцту, склянка горошку (приготованого або консервованого), ½ склянки сметани, ¼ склянки оливкової олії, сіль і свіжий мелений чорний перець. Всі інгредієнти змішайте в блендері, потім перемішайте з розім'ятими жовтками. Виклавши начинку в яєчні білки, страву також рекомендується поставити в холодильник хоча б на півгодинки.

Фаршировані яйця з копченим лососем і каперсами

На 12 великих яєць вам знадобиться: 2 ст.л. оцту, 1 ст. сметани, ¼ ст. дрібно нарізаної червоної цибулі, 2 ч.л. свіжого лимонного соку, 100-120 гр копченого лосося, 24 каперса. До розім'ятих жовтків додайте всі інгредієнти, крім каперсів, і вимісіть до однорідної маси. Викладаючи начинку в яєчні білки, прикрашайте готову закуску каперсом.

Фаршировані яйця з беконом і зеленою цибулею

На 8 великих яєць вам знадобиться 3 слайси бекону, 1/3 склянки майонезу, 2 столові ложки дрібно нарізаної зеленої цибулі, 1 чайна ложка гірчиці, сіль і перець за смаком. На сковороді підсмажте бекон до хрусткого, викладіть на паперові рушники і остудіть то кімнатної температури. Розкришіть хрусткий бекон руками на дрібні шматочки. До яєчних жовтків додайте майонез, гірчицю, зелену цибулю і бекон, все перемішайте до однорідної маси і приправте сіллю і перцем, якщо необхідно. Наповніть начинкою яєчні білки і подавайте страву до столу відразу, або ж її можна поставити в холодильник до 4 годин.

Смачного і світлого вам Великодня!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас