Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Проходите через розлучення? – 3 важливі поради від психологів

Проходите через розлучення? – 3 важливі поради від психологів
 

Коли мова йде про поради з приводу розлучення, здається, буквально всім є, що сказати. Але іноді поради друзів і родичів навіть з найкращих спонукань можуть не тільки не допомогти, а й нашкодити. Тому в настільки непростій ситуації за порадою і допомогою варто звернутися до професіонала.

Рішення юридичних питань, безумовно, варто довірити досвідченому юристу. А впоратися з настільки важким періодом у житті, не накоїти дурниць на тлі емоційного сплеску, швидше «повернутися в форму» допоможе грамотний психолог.

3 поради від психологів, які допоможуть пройти через непростий період розлучення

Звичайно ж, всі розлучення різні, і те, що працює для одного, не буде корисним для іншого. Тим не менш, є три важливі поради, які застосовні до всіх людей і ситуацій.

Порада #1: Приймайте поради від кваліфікованих фахівців

Так, мова йде саме про досвідчених психологів. Особисті консультації, психотерапія, коучінг допоможуть швидше досягти балансу в житті і знайти ефективні способи боротьби з величезним стресом від розлучення. Таку допомогу вам зможе надати психолог Артем Бичков – на сайті bychkov.com.ua ви зможете дізнатися більше про його кваліфікацію і послуги.

Стрес не просто неприємний сам по собі, у нього є безліч побічних ефектів, які здатні зіпсувати вам життя. Серед них і депресія, і серцеві напади, і безліч інших захворювань. У ваших інтересах – якнайшвидше знайти ефективні способи боротьби зі стресом від розлучення і впоратися з цією непростою життєвою ситуацією. І грамотний психолог допоможе вам в цьому.

Порада #2: Зрозумійте, що емоційне розлучення – це цілий процес

Навіть після того, як всі суперечки вирішені, і розлучення офіційно завершено, ви можете переживати так зване емоційне розлучення. Його варто розглядати, як тривалий процес, який може тривати від декількох років до всього життєвого періоду. Як правило, процес розлучення починається за кілька років до самої дати офіційного розставання, коли один з подружжя починає відчувати передбачувані почуття, як розчарування, незадоволеність, занепокоєння, відчуження і т.д.

Як тільки процес розлучення закінчується, ви опиняєтеся на етапі, коли вам потрібно знайти новий власний життєвий баланс. І цей процес квапити не можна. Звичайно, ваші думки на цьому етапі навряд чи будуть дуже позитивними – навіть якщо розлучення завершилося успішно, негативні думки будуть спливати час від часу. Ви повинні дати собі пережити цей негатив, щоб могти рухатися далі. Ви повністю відновитеся після розлучення, але на це потрібен час.

Порада #3: Не думайте про розлучення, як про війну, яку ви можете «виграти»

Постарайтеся не думати про розставання, як про війну або змагання. Спробуйте найняти третю сторону, яка допоможе вирішити і залагодити все мирно. Якщо ви будете займатися всіма спорами самі, то на емоціях можете зробити тільки гірше. Як показали дослідження, посередництво третьої сторони і прагнення подружжя до мирного врегулювання спорів позитивно позначаються на емоційному стані обох учасників розлучення, їх шлюбних відносинах, а також на їхніх дітлахах.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас