Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо дитячу нижню білизну: на що звертати увагу?

Вибираємо дитячу нижню білизну: на що звертати увагу?

Нижня білизна – одна з найважливіших категорій дитячого гардеробу. Вона безпосередньо впливає не тільки на комфорт, а й здоров’я дитини. Тому, вибираючи білизну, безвідповідально орієнтуватися лише на власні смаки чи вподобання дитини. Потрібно звертати увагу на низку важливих факторів, від яких залежать якість і зручність нижнього одягу.

Властивості матеріалів

Головний фактор вибору дитячої нижньої білизни – матеріали. Вони мають бути натуральними і гігроскопічними. Оптимальний варіант – білизна зі 100% бавовни без домішок синтетики, як, наприклад, пропонує бренд C&A https://kasta.ua/brand/C%26A/ Чиста бавовна дає змогу шкірі дихати, відводить зайву вологу і відрізняється підвищеною гіпоалергенністю – вона не тільки не провокує алергічні реакції, а й захищає від попрілостей. Якщо з певних причин вовна не підходить вашій дитині, вибирайте натуральний шовк, льон або бамбук.

Важлива властивість матеріалу – його товщина. Занадто тонка білизна не зможе забезпечити шкірі надійний захист від бактерій та забруднень, тому матеріал має бути достатньо щільним.

Якість пошиття

Уважно оцінюйте якість крою та виконання усіх швів. Шви мають бути рівними, пласкими і м’якими. Бажано вибирати білизну зі спеціально обробленими зовнішніми швами – такі точно не будуть натирати шкіру дитини. По швах не повинні стирчати нитки – це свідчить про низьку якість пошиття, тому є ризик, що білизна швидко розлізеться. Гумки мають бути широкими і м’якими, щоб не перетискати шкіру.

Розмір білизни

Заздалегідь зніміть з дитини три мірки: зріст, об’єм стегон і об’єм грудної клітини. Маючи на руках ці показники, відкривайте розмірну сітку конкретного бренду білизни і порівнюйте параметри – тільки так ви зможете безпомилково визначити потрібний розмір. Не довіряйте простим позначенням розмірів літерами чи цифрами, бо виробники можуть використовувати різні системи маркування одягу.

Нижня білизна має точно підходити дитині за розміром. Одяг «на виріст» спричинятиме дискомфорт – задиратиметься і заминатиметься. Тісний одяг – взагалі небезпечний. Вузька білизна не тільки здавлюватиме і натиратиме шкіру, а й може спричинити порушення кровообігу, що призведе до проблем зі здоров’ям.

Колір і декор

Сучасні виробники пропонують дитячу нижню білизну найрізноманітніших кольорів – від пастельних до кислотних. Але краще уникати занадто темних і яскравих тонів – чим насиченіший відтінок, тим більша ймовірність використання агресивних фарбників. Останні можуть взаємодіяти з потом і викликати алергічні реакції на шкірі. Тому для дітей рекомендується купувати білизну нейтральних пастельних тонів. Вона не обов’язково має бути блідою і невиразною – в інтернет-магазині Kasta ви знайдете великий вибір цікавої нижньої білизни світлих відтінків.

І не забувайте звертати увагу на декор. Якщо білизна прикрашена бантиками, ґудзиками, нашивками чи іншими деталями, переконайтеся, що вони міцно пришиті і не завдають дискомфорту.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас