Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Бейблейд і розвиток дитини: чим корисна гра, і чи є від неї шкода для розвитку дитини?

Бейблейд і розвиток дитини: чим корисна гра, і чи є від неї шкода для розвитку дитини?

Бейблейд – це справжній «вірус» цілого покоління сучасних дітлахів 5-12 років. І це не просто настільна гра: чимало людей сприймає її як справжній спорт, і з неї проводяться турніри. На сьогодні такі турніри проходять в десятку (якщо вже не більше) міст України, грою захоплюються чимдалі більше дітей, тому цілком закономірним є питання: а чи нешкідлива ця гра, і як вона впливає на розвиток дитини?

Великий вибір дзиґ Auldey Infinity Nado Крек Shadow Streak (Пекельний привид), Super Whisker (Небесний вихор), Glittering Butterfly (Іскристий Метелик) та інші ви знайдете в інтернет-магазині BeSmart.

Гра в бейблейд: користь і шкода для розвитку дитини

Чи може бути шкідливою така гра?

Психологи радять батькам, у першу чергу, бути уважними і не дати захопленню перерости у манію. Це так само, як і у випадку з комп’ютерними іграми – все добре, що в міру.

Окрім гри, у дитини має бути коло обов’язків (навчання, якась робота по дому, гуртки), а також спілкування з ровесниками, інші хобі та варіанти проведення вільного часу. Тоді гра буде абсолютно нешкідлива для дитини, і тільки допоможе розвинути деякі корисні риси та навички.

Що допомагає розвинути гра у бейблейд?

  • Дитина стає спритнішою, і в неї виробляється здатність швидко реагувати на щось (у цьому випадку – на перебіг гри). У деяких дітей спочатку реакція може бути повільною, у деяких – швидкою, але не контрольованою. Гра допомагає виробити реакцію вчасну і контрольовану.

  • Гра змушує дитину концентруватись, тим самим виробляючи в ній навичку зосередження.

  • Оскільки гра передбачає участь мінімум двох осіб, то дитина активно комунікує з іншими гравцями. А на різноманітних турнірах з бейблейду, як правило, дітлахи легко знаходять спільну мову і вчаться спілкуватися. Це додаткові навички комунікації, що позитивно впливають на соціалізацію дитини і її здатність адаптуватися до різних середовищ спілкування.

  • Логічне мислення і пізнавальна діяльність: коли юний гравець уже має перші навички гри, він починає розуміти, що для того, аби перемогти, потрібна певна алгоритмічна послідовність дій. До того ж, дитина освоює деякі закони фізики: наприклад, чим довша мотузочка, тим сильніше можна потягнути бей і більше його розкрутити.

  • І ще одна корисна риса: дитина вчиться нормально сприймати програш. Діти, що займаються спортом, теж мають таку рису, адже буває, що вдається перемогти, а буває, що ні. Дитина повинна навчитися невдачу сприймати спокійно і не втрачати мотивацію, пробувати знову і знову, і, врешті, досягати успіху.

І, звісно, як і будь-яка гра, бейблейд теж розвиває уяву дитини. Адже пекельний привид, холодна тінь, іскристий метелик та інші дзиґи – це герої, де кожен має свою історію, навколо якої малюк вибудовує свій сюжет.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас