Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Двері до дитячої кімнати – як обрати якісні та безпечні?

Двері до дитячої кімнати – як обрати якісні та безпечні?

Постаючи перед необхідністю вибору дверей до дитячої кімнати, батьки зазвичай бувають здивовані кількістю особливостей та нюансів, які треба врахувати. Пропонуємо вашій увазі опис основних моментів, який дозволить звузити коло пошуків та прийняти правильне рішення.

Звістка про появу малюка повністю змінює відношення майбутніх батьків до оточуючого інтер'єру та матеріалів, використаних у оформленні домівки. Кожна родина намагається створити найкращі умови для безпечного та всебічного розвитку дитини та максимально убезпечити її від контакту зі шкідливими матеріалами.

Саме тому при оформленні дитячої кімнати основними критеріями стають екологічність, надійність та безпека. І це стосується не лише меблів, а й міжкімнатних дверей, які закривають вхід до дитячої кімнати.

На сьогоднішній день ринок дверей в Україні представлений величезним асортиментом від різних виробників, що дозволяє обрати дійсно якісну та безпечну модель, попередньо ознайомившись з варіантами, які пропонує кожен з них.

Двері в дитячу кімнату – яке покриття обрати?

Звичайно ж, найекологічнішим матеріалом для виготовлення дверей є натуральна деревина, але такі двері мають і ряд недоліків, якщо говорити про встановлення у дитячій кімнаті. Двері з масиву зазвичай досить важкі, малюку може бути складно їх відчиняти самостійно, також травмування під час защемлення пальців, наприклад, може бути досить суттєвим.

Якщо бажаєте лише натуральних матеріалів, оберіть шпоновані двері, які мають меншу вагу та захищені лакофарбовим покриттям, що попереджає можливу деформацію полотна.

Більш бюджетним варіантом виявиться дверне полотно зі штучним покриттям. Обираючи такий варіант, важливо поцікавитися у продавців наявністю сертифікату якості, який підтверджує безпеку та відповідність санітарним нормам.

Глухе дверне полотно чи зі скляними вставками?

Кожен з цих варіантів має свої переваги та недоліки:
  • Глухе полотно – більш безпечне, забезпечує високий рівень звукоізоляції. Однак, такі двері не дають можливості, проходячи повз кімнату, подивитися чим зайнятий малюк. А якщо сон дитини чуткий, то відчинення дверей може його розбудити.

  • Двері зі скляними вставками дозволяють спостерігати за дитиною, але є більш небезпечними, адже під час гри активна дитина може з легкістю розбити скло. Якщо ви все ж зупинилися саме на такому варіанті, то, щоб мінімізувати можливість травм, потрібно обирати моделі з загартованим склом, або триплекс.

Як зробити двері до дитячої кімнати особливими?

На сьогоднішній день існує безліч дизайнерських рішень, які дозволяють додати дверям виразності та створити яскравий, неповторний декор.

Трендом останніх років є глухі щитові двері, вкриті лише ґрунтом. Таке покриття дозволить оформити їх так, як бажає клієнт. Це можуть бути яскраві малюнки або декорування полотна шпалерами основного кольору. Такі двері також можна пофарбувати різними кольорами – яскравим з боку дитячої кімнати і більш консервативним з коридору.

Також глухе полотно можна прикрасити дошкою для малювання або яскравими стікерами.

Якщо ви обрали двері зі склом, то для надання йому оригінальності можна скористатися спеціальними плівками які фіксуються на склі. Це можуть бути зображення улюблених героїв, пейзажі чи веселі малюнки.

Де купити якісні двері для дитячої кімнати

Бажаєте замовити двері до дитячої кімнати від провідних фабрик України? Ви можете зробити це на сайті або в мережі салонів компанії Дверний Олімп. Ми пропонуємо клієнтам не лише двері та фурнітуру, але й низку додаткових послуг, серед яких докладна консультація щодо видів покриття та матеріалів виготовлення, попередній замір дверного отвору, доставка та монтаж блоків з врахуванням особливостей та технічних норм.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас