Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи варто дітям відвідувати спа-салони?

Чи варто дітям відвідувати спа-салони?
 

Спа-процедури дорослі люди використовують для регулярного догляду за тілом і позбавлення від стресу. А ось дитячі спа тільки набирають популярності в Україні, хоча більшість курортів – і наших, і закордонних – пропонують цю послугу вже досить довгий час. Навички правильного догляду за тілом повинні стати звичкою з дитинства. Чим же тут можуть бути корисні спа-процедури?

Чим корисні спа процедури для дітей?

Спа може принести велику користь малечі, а саме:

• Розслаблення і зняття стресу через все більш зростаючі навантаження в школі. Зараз багато дітей відвідують школи з різноманітними ухилами, в яких в залежності від спеціалізації збільшують кількість годин навчання. Не варто забувати про армію репетиторів, а це – додаткове і чимале навантаження. Час, проведений в спа-салоні, допоможе чаду розслабитися, заспокоїтися і позбавитися накопиченого стресу.

• Косметичні процедури з очищення шкіри будуть корисні в підлітковому віці. Часто не зовсім здорове і несвоєчасне харчування, неправильний або недостатній догляд за шкірою, і ряд інших факторів призводять до появи у підлітків вугрового висипу, дерматитів тощо. Спа-процедури допоможуть «дорослій» дитині виглядати краще і відчувати себе впевненіше в оточенні однолітків.

• Можливість зміцнення імунітету. Фізичні вправи, ванни, масаж і інші процедури допомагають підвищити захисні властивості організму.

• Консультації та навчання правильному застосуванню засобів по догляду за своїм обличчям і тілом допоможуть навчити дитину правильно доглядати за собою з самого дитинства.

Спа-салони для дорослих рясніють зазиваючими оголошеннями, що обіцяють розважити дітей під час процедур для дорослих. В основному це інтерактивні ігри для підлітків, дитячі кімнати з няньками для малюків. Але чому б не сходити в спа разом з дитиною, отримавши подвійну користь і провівши такий прекрасний час разом?

Які спа-процедури можна запропонувати дітям?

1. Косметичні процедури, різноманітність яких складають всілякі пілінги шоколадом і натуральними продуктами, маски для зволоження шкіри, компреси, підбір косметики на натуральній основі і багато іншого. Сюди ж включимо послуги косметолога: як консультативні, так і практичні, а також доглядаючі процедури (включаючи манікюр і педикюр) з використанням спеціальних дитячих засобів.

2. Фізіотерапевтичні процедури, які пропонують всілякі масажі: розслаблюючі, косметичні, лікувальні, гідромасажі. Обожнені малюками купальні процедури, ванни. А шоколадні або молочні ванни обов'язково сподобаються і підліткам.

Важливо проконсультуватися з лікарем перед відвідуванням спа дітьми і дізнатися все про можливі протипоказання. Рекомендують, підбираючи процедури, звернути увагу на відповідність їх віку дитини. Перші рази при походах в спа не зловживайте часом і кількістю процедур.

Гарного відпочинку!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас