Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Цікаві місця Берліну – куди піти з дітьми в хорошу і погану погоду

Цікаві місця Берліну – куди піти з дітьми в хорошу і погану погоду

Берлін – чудове місто з вражаючими музеями, архітектурою, мистецтвом, музикою і яскравою мультикультурною атмосферою. Його по-справжньому можна назвати серцем Європи у всіх значеннях. Більш того, коли ви відвідуєте Берлін з дітьми, яскравих вражень вистачить усім – і дорослим, і дітлахам.

У столиці Німеччини завжди є, що подивитися. Відвідувати його з малечею рекомендується в період з квітня по листопад, але навіть в ці місяці погода тут може бути мінливою. Тому ми розповімо про цікаві місця Берліну, які можна і безперечно варто відвідати з дітьми як в гарну, так і в погану погоду.

Що подивитися з дитиною в Берліні?

В гарну погоду:

Берлінський зоопарк – один з найстаріших в Німеччині. Він розташований прямо в центрі Берліну і налічує понад 1500 видів. Тварин тут можна годувати, а також дітлахам напевно сподобається класний ігровий майданчик.

Берлінський парк тварин (Friedrichsfelde) розташований в колишньому Східному Берліні і займає величезну територію. Тут у тварин вольєри більші, ніж в зоопарку, їх можна годувати, а на полі Bilbos Hoppel Hut можна гуляти серед зайчиків і кроликів. Безліч екзотичних тварин, ігрові майданчики, кафе і ресторани, екскурсійний паровозик – тут ви не занудьгуєте навіть за цілий день.

Прогулянка на човні річкою Шпрее – погляд на Берлін з іншого ракурсу. Це дуже цікава екскурсія, причому вона може бути різної тривалості: день, півдня або 1-2,5 години.

Берлінська телевежа, висотою в 368 м, є найвищою будівлею Німеччини. Тут з висоти 200 м відкривається панорамний вид (360º) на місто.

Дитяча ферма та ігровий майданчик Kinderbauernhof Pinke-Panke, де живе 70 тварин. Це місце для дітей від 7 до 14 років, але й малюки можуть тут поспілкуватися з тваринами і зануритися в сільський світ в центрі Берліна. Тут дітлахи зможуть погодувати тварин, а також посидіти біля вогнища з піснями і смаженими ковбасками.

Пляж Strandbad Wannsee– відмінне місце для тих, хто хоче провести день на пляжі. Це безпечне місце для юних плавців, оснащене також ігровими майданчиками і батутами. Тут же є душі, роздягальні і точки з їжею.

Ігровий майданчик Villa Kunterbunt в Berlin-Charlottenburg – це оазис прохолоди в спекотний день, який особливо сподобається дітям, що люблять Пеппі Довгу Панчоху. Тут на малечу чекають гірки, гойдалки і ігри в грязюці.

Турецький ринок працює по вівторках і п'ятницях. Тут ви зможете зануритися в атмосферу Стамбула з його ароматами маринованих оливок, трав і спецій, свіжоспеченого хліба і східних солодощів. І не забудьте порадувати малечу смаколиками!

У погану погоду (і не тільки):

Критий майданчик Jolo's Kinderwelt (1500м²) , де дітлахи зможуть «спалити» всю свою енергію. Тут є і гірки, і різні ігри, і дитячі поїзди, і машинки, і надувні замки, а також окрема зона для малюків 1-3 років. Порада: візьміть з собою шкарпетки, тому що у взутті і босоніж дітей сюди не пускають.

Ляльковий театр Firlefanz для дітей від 4 років. Від його вистав в захваті і дітлахи, і дорослі. Але квитки краще купувати заздалегідь.

Aquarium Berlin – це величезний підводний світ з ландшафтними акваріумами. Крім того, тут діти зможуть торнутися великих японських коропів коі.

Legoland – напевно, мрія кожної дитини. Адже хто не любить Лего? Тим більше що він знаходиться в самому центрі Берліна на площі Potsdamer Platz.

Яскравий шокосвіт Bunte Schokoworld – це три поверхи, присвячені шоколаду Ritter Sport, які не залишать байдужими ані дітей, ані дорослих. Ви зможете не тільки подивитися на величезну виставку, а й приготувати свій шоколад з будь-якими начинками, які ви оберете. Діти від 7 до 18 років можуть відвідати шоколадний майстер-клас, в той час як дорослі спробують смачні солодощі в місцевому кафе.

Naturkundemuseum (музей природної історії) славиться найбільшим скелетом динозавра (13,27м в висоту). Крім того, виставка динозаврів тут була повністю переобладнана, і зараз тут є інтерактивний дисплей, який показує, яким було життя 150 млн років тому.

Музей The Story Of Berlin демонструє 800 років історії Берліну найцікавішим чином. Тут є 23 тематичні кімнати, оснащені мультимедійними технологіями, що розповідають кожна про свою епоху. Пам'ятка музею – Kurfürstendamm – бомбосховище на випадок ядерної війни, здатне вмістити понад 3000 осіб, причому до цих пір діюче.

Тепер ви знаєте, що з дітлахами в Берліні точно нудно не буде. Крім цих пам'яток ви побачите і чимало інших, куди б ви не пішли!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас