Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Топ-5 найпопулярніших ролів: вибір клієнтів онлайн-ресторану Орігамі

Топ-5 найпопулярніших ролів: вибір клієнтів онлайн-ресторану Орігамі

Японська кухня на початку свого існування (ще задовго до того, як доставка ролів по Львову не стала такою зручною) користувалась популярністю лише серед заможних людей. Звичайні люди невеликого достатку не мали можливості насолодитися цією розкішною їжею, бо вона надто дорого коштувала.

Вже у 90-х роках роли готувалися набагато швидше (майже, як роли в Орігамі). Швидкість приготування цієї страви весь час зростала. В наші дні, коли стрімкий темп життя вимагає швидких перекусів, суші-бари з’являються не тільки в мегаполісах, але й в маленьких містечках.

Які ж роли найчастіше замовляють українці або найменування страв – ключ до їх смаку

Вперше відкривши меню, важко зрозуміти, яка на смак та чи інша страва. Спробуємо з’ясувати зв’язок між назвами ролів та їх смаком:
  • хосомакі (маленькі роли);

  • футомакі (великі роли з декількома інгредієнтами);

  • мозаїчні макі (сучасні, різнокольорові);

  • урамакі (з водоростями всередині);

  • спайсі-роли (гострі роли).
Сподіваємося, що ці підказки допоможуть вам визначитися з відтінками смаків.

Найпопулярніша сучасна японська страва – макі-дзуші

Макі-дзуші, або «суші-завиванці» (кручені суші), як правило, багатокомпонентні. Для їх приготування знадобляться водорості норі, рис і різна риба. У якості начинки використовують різні види морепродуктів (наприклад, мідії, вугор, кальмар). Крім звичних компонентів для начинки можуть використовуватись будь-які продукт (наприклад, м’ясо свинини, курка, авокадо тощо). У ресторанах та кафе пропонуються абсолютно різні типи страв за зовнішнім виглядом та смаком. Для приготування кінцевого продукту використовуються різні інгредієнти.

Класичні варіанти ролів

Філадельфія з лососем в кунжуті

Філадельфія

Неймовірний смак цієї страви народився з гармонійного поєднання класичних інгредієнтів, філе лосося та дуже ніжного сиру. А ще до складу страви входить ікра тобіко, свіжа цибуля, овочі, крабові палички. Кухар на свій розсуд поєднує різні компоненти таким чином, щоб вийшов кулінарний шедевр.

Каліфорнія Магуро

Каліфорнія

Для тих, хто знайомиться зі стравою вперше, цей вид ролів підходить найкраще. Головна причина: прості та знайомі інгредієнти. До складу страви входять: рис, водорості, овочі, ікра лучеперих риб та м’ясо краба. Страва «Каліфорнія» вирізняється з-поміж інших вишуканим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Всі компоненти спочатку загортають в рис, а потім панірують в ікрі тобіко сонячного кольору.

Аляска

«Аляска» – це такі собі «роли навиворіт». Водорості розміщують всередині страви. Деталі, що вирізняють саме ці роли – м’ясо краба і кунжут. Авокадо, сир, огірки та крабові палички загортаються в рис та лист норі, що згодом обвалюється в кунжуті. Деякі кухарі використовують крабів для начинки. Смачний мікс справляє незабутнє враження на тих, хто пробує ці страви вперше.

Канада

Канада

«Канада» вражає неймовірною формою, смаком та зовнішнім виглядом. Процес виготовлення страв «Канада» та «Аляска» на початковому етапі дуже схожі. В їх склад входять традиційні компоненти: овочі, сир. Пізніше страва стає трохи інакшою завдяки додаванню лосося замість крабових паличок. Обсмажені шматочки м’яса вугра, кунжут та соус унагі прикрашають страву.

Сяке Темпура

Темпура

Ексклюзивні теплі роли – це роли «темпура», що з японської перекладається, як дари моря та обсмажені в клярі овочі. Хрустка скоринка вирізняє ці роли з-поміж інших. Тигрові креветки та роли ідеально виходять, якщо смажити їх у такому клярі.

Серед величезної кількості різновидів ролів важко визначити найсмачніший. Кухарі будь-якого кафе чи ресторану намагаються вразити відвідувачів цікавими та смачними новинками. А сьогодні і користувачі інтернет-ресурсів можуть поласувати японськими стравами. Бо легко і просто замовити суші роли у місті Львів чи у будь-якому іншому населеному пункті України. Замовивши одночасно кілька видів, ви зможете самостійно визначити, які з них стануть вашими улюбленими.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас