Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Тканини для дитячого одягу: як правильно обрати?

Тканини для дитячого одягу: як правильно обрати?

Дуже важливе питання для батьків – одяг з якої тканини вибрати. І це зрозуміло, тому що тканина одягу дуже впливає на чутливу шкіру дитини. Щоб захистити малечу від загроз алергії та подразнень, слід ретельно вибирати дитячий одяг високої якості. Зазвичай віддають перевагу суто натуральним тканинам. Для пошиву дитячої одежі частіше за все використовують бавовну, льон, шовк, трикотаж та віскозу. Проте також застосовують для пошиву штучні матеріали, такі як велсофт, фліс, акрил, поліестер.

Щоб підібрати одяг для дітей високої якості, варто розібратися в особливостях тієї чи іншої тканини.

Почати слід з натуральних матеріалів. Ось деякі з них…

Види натуральних тканин для пошиву дитячого одягу

  1. Найпопулярніший матеріал – бавовна. Його шукають у складі одежі всі батьки. Переваги у тому, що він є гіпоалергенним, а тому найкраще підходить для дитини. Також не подразнює шкіру і пропускає повітря, що не викликає підвищеного потовиділення у малюка. Часто використовують для пошиву літнього одягу та одежі для немовлят. Проте недоліки все ж таки є – бавовна дуже мнеться.


  2. Ситець пропускає добре повітря. Якщо бажаєте поповнити гардероб своєї дитини літнім одягом, шукайте пошитий із ситця. Переваги – легкий матеріал, різнокольорові тканини.

  3. Для повсякденних речей використовують універсальну трикотажну тканину. Такі речі асоціюються з практичністю, тому що цей матеріал достатньо міцний, і на нього не так сильно впливає прання та сонячне світло. Серед інших переваг – різна щільність тканини, що дає можливість шити з неї і легкий одяг, і зимову, теплу одежу (трикотаж з начосом).

  4. Фланелева тканина – синтез бавовни (вовни) з начосом. З цього матеріалу шиють зимовий одяг, пелюшки і теплі кофти. Зазвичай стають у нагоді речі з фланелі, коли вимикають весною опалення або ще не включили восени.

    фланелева сорочка хлопчик

  5. Дуже рідко, але також використовують шовк для пошиву дитячого одягу. Зазвичай, з нього виходить святковий одяг. Поглинання вологи і еститичний вигляд – єдині переваги цього матеріалу. Він дуже швидко вигорає на сонці та не комфортний для дитини.

    шовкова тканина

Штучні тканини: брати чи не брати?

Потрібно знати про синтетичні матеріали у дитячому одязі те, що їх використовують задля практичності. Куртки, штани, комбінезони шиють з додаванням штучних матеріалів. Таким чином ці вироби виграють у теплозахисті і маленькому об’ємі. Яскравим прикладом є фліс – синтетична вовна. Без нього майже неможливо уявити теплий зимовий одяг для дітей. Поліестер сприяє виведенню вологи з організму. Тому часто його застосовують для спортивного одягу.

Проте головне пам’ятати, що у кожної тканини є свої особливості, і варто враховувати їх при виборі дитячого одягу.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас