Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Принципи допоювання водою новонароджених на грудному вигодовуванні

Грудне вигодовування

Пам´ятайте про те, що немовлята не потребують додаткової воді, в грудному молоці міститься 88% води. Навіть у перші кілька днів після пологів, перед "приходом" молока, молозиво повністю задовольняє потребу немовляти в рідині (у тому випадку, якщо грудне годування новонародженого організовано ефективно).

Американська Академія Педіатрії наказує "Не призначати допоювання (водою, водою з глюкозою, сумішами та іншими рідинами) новонароджених, які знаходяться на грудному вигодовуванні, якщо немає для цього медичних показань... У перші 6 місяців життя, навіть в жаркому кліматі, немає необхідності давати новонародженим воду або сік, це може стати причиною зараження або алергії ".

Крім того, немовлята не потребують допоювання водою навіть у спекотну погоду, якщо вони знаходяться на повноцінному грудному вигодовуванні. Дитина може отримувати необхідну йому кількість рідини з грудного молока. На теперішній момент існує багато досліджень, які визначили, що діти, які знаходяться на виключно грудному вигодовуванні не потребують додаткової води, - ці дослідження проводилися в місцях з різним кліматом (як у вологому, так і в сухому) при різниці температур від 22-41 ° C (71.6-105.8 ° F) і відносній вологості 9-96% (див. посилання після статті).

Примітка: Діти на тучному вигодовуванні зазвичай не потребують додаткової води (у рутинному допої). Деякі джерела все ж пропонують допоювати водою новонароджених, що перебувають на штучному вигодовуванні, в жарку погоду (коли дитина може віддати перевагу воді заміть більш частих годувань) або у випадках, коли дитина хвора і у неї висока температура (проконсультуйтеся з лікарем щодо додаткового допоювання).



Для новонароджених (особливо у віці до 4-5 тижнів) додаткові допоювання можуть спричинити за собою певний ризик.

Не слід надавати додатково воду дітям до 2-місячного віку.

Допоювання водою збільшує рівень білірубіну в крові у новонароджених з фізіологічною жовтяницею.

Допоювання у великих обсягах може призвести до такого небезпечного стану, який називають оральне водне сп´яніння (оральна водна інтоксикація).

Допоювання не містить необхідних калорій, тому може спричинити за собою втрату ваги або недостатній набір ваги у новонародженого.

Діти, які отримують допоювання водою менше відчувають потребу в грудному молоці. Якщо дитина не отримує груди так часто, як вона того вимагає, це уповільнює вироблення молока та налагодити виробництво необхідного заважає його обсягу.

Діти у віці старше 28 днів.

Великий обсяг допоювання може заважати налагодженню грудного вигодовування, тому що він дає дитині неправдиве відчуття насичення і дитина менше вимагає груди. Діти потребують поживних речовин і калорій, що містяться в грудному молоці, - вода нічого цього не містить. Молоко містить необхідний дитині обсяг рідини, навіть при дуже жаркій погоді.

У віці 4-6 місяців, коли ваша дитина вчиться користуватися чашкою, ви можете запропонувати без ризиків для її здоров´я випити заради задоволення і веселощів кілька ковточків води пару разів на день (але не більше, ніж 2 унції протягом 24 годин).

З моменту введення твердого прикорму ви можете пропонувати запити дитині прикорм декількома ковтками зцідженого молока або води - деякі діти потребують запивати тверду їжу, щоб уникнути запорів.

За матеріалами lojechka.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас