Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати сонцезахисні окуляри для дитини?

Сонцезахисні окуляри для дитини

Нажаль, у Інтернеті багато неправдивої інформації з приводу сонцезахисних окулярів для дітей. Тому напишу те, що знаю з багаторічного досвіду роботи в оптиці:

1. Не можна ні у якому разі купувати дитині окуляри на ринку. Їх виробляють не на оптичних, а на галантерейних заводах і ця штука не має нічого спільного з оптичною продукцією. Дешеві окуляри не захищають від ультрафіолетового опромінення, але затемнюють, через що розширюється зіниця і все шкідливе сонячне опромінення направляється прямо на сітківку. Старіння сітківки — одна з поширених причин послаблення зору. Не зважайте на колір лінзи: він може бути скільки завгодно темним, але окуляри будуть пропускати UV-промені.

Розумієте? Дешеві окуляри небезпечні для вашої дитини! Як правило, окуляри, дорожчі за Полароїд, відповідають базовим вимогам офтальмологів. Звичайно, є й більш дешеві варіанти, але ви не зможете перевірити їх бех спеціального обладнання.

Зір вашої дитини буде у більшій безпеці без окулярів, ніж у неякісних. Найдешевші «нормальні» окуляри, які не шкіідливо носити — Полароїд. Застерігайтеся підробок, купуйте тільки в оптиках.

2. Колір лінзи може бути зеленуватим (спокійним!) сірим або чорним. Інші — небажані, вони спотворюють сприйняття кольору. Особливо не рекомендую червоні віжтінки: це колір, який наш мозок асоціює з небезпекою.

3. Багато хто вважає, що пластикова (акрілова) лінза шкідлива. ЦЕ МІФ! Насправді зточки зору оптики все одно, з чого зроблена лінза, зі скла чи з пластика, головне — щоби правильно була зроблена. У Штатах та Європі заборонено ставити дітям в окуляри скляні лінзи через те, що це призводить до підвищеного травматизму: коли окуляри б´ються, гострі шматки скла летять прямо в очі. Пластик набагато більш безпечний: він тріскається, але не розлітається на дрібні шматки. Я особисто знаю людину, яка врятувала собі очі тільки завдяки тому, що замовила пластикову лінзу у окуляри. Вона потрапила в аварію, і якби там було скло, то 100% залишилась би без очей. А там просто окуляри зламалися.

Мінуси пластика — він простіше дряпається. У середньому лінза служить 2 роки (при постійній експлуатації дорослим). Але чи це проблема, коли йдеться про здоров´я і зір дитини?

Тому лінза у дитячих окулярах має бути пластикова.

Аронська Юлія

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас