Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 простих порад, які допоможуть дитині полюбити читання

5 простих порад, які допоможуть дитині полюбити читання
 

Відеоігри, гіроборди, телефони і соцмережі – це те, чим цікавиться сучасна дітвора. А читання книг йде кудись далеко в кінець списку і стоїть поряд з домашкою і допомогою мамі по дому. Але ви, як батьки, не повинні залишати це, як є, адже ви можете на це вплинути.

Важлива річ, про яку ви повинні пам'ятати – це те, що малеча з легкістю захоплюється цікавими активностями, і те, що цікавіше, буде в пріоритеті. Ви можете використовувати це, щоб прищепити дитині любов до читання і допомогти захопитися книгами. Ось, як це можна зробити...

Знаходьте цікаві і веселі книги

Так, все може бути настільки просто – можливо, вам лише потрібно купити декілька цікавих веселих книг. Чи знали ви, що близько 70% дітей у віці від 6 до 17 років хочуть читати книги, які в тому числі змушують їх сміятися? Більш того, близько 90% дітей говорить про те, що їхні улюблені книги – ті, які вони вибирають собі самі. Тому відмінною ідеєю стане раз на місяць похід в бібліотеку або книжковий магазин, де чадо зможе вибрати те, що йому цікаво буде почитати.

Зробіть це викликом

Гейміфікація – важливий зростаючий тренд у вихованні та розвитку дітей, і на те є причина. Базові принципи гри, включаючи виклики і випробування, отримання рівнів і винагород завжди мотивують дітей. Ви можете скористатися цими принципами і вдома, прищеплюючи дітлахам інтерес до читання. Щотижня ставте завдання і винагороджуйте чадо, якщо мета досягнута. Винагороди можуть бути різними, в залежності від того, чим цікавиться ваша малеча. Але вони повинні бути простими і недорогими: прогулянка в парк, додаткова порція морозива тощо.

Побудуйте форт для читання

Діти будь-якого віку обожнюють будувати затишні форти. Це прекрасний спосіб зробити читання набагато більш цікавим і захоплюючим заняттям. Виділіть неділю на те, щоб побудувати найбільший і найкрутіший форт з подушок і ковдр, а потім читати в ньому щось дуже цікаве за чашкою чаю, какао або лимонаду. Головне правило форту: той, хто в нього заходить, читає хоча б одне оповідання, казку або главу книги. Або читайте всією сім'єю – 83% дітей це люблять, згідно з дослідженням. А ще краще, включіть гірлянди і читайте з ліхтариком – дітлахи будуть просто в захваті.

Читайте різними голосами

Перетворіть читання перед сном на можливість цікаво провести час з дитиною за книгою. Читайте вголос і за ролями різними голосами. Можна навіть читати репліки одного і того ж самого персонажу по черзі і змагатися, хто прочитає краще.

Не відмовляйтеся від коміксів

Найпрекрасніше в коміксах – те, що діти читають їх по своїй волі. У них картинки такі яскраві та ефектні, тексту не так багато, і підноситься він захоплююче, а з більшістю героїв коміксу дітвора і так знайома. Все це робить графічні романи неймовірно цікавими для дітей. І вам не потрібно противитися цьому, адже це теж читання, і діти читають комікси добровільно і з задоволенням!

Пробудити інтерес до читання у дітей простіше, ніж ви думаєте. Головне – пам'ятайте: дітлахам має бути цікаво!

Ще більше порад з виховання та розвитку дітей ви знайдете на https://vitri.com.ua - жіночому сайті про все, що може цікавити представниць прекрасної статі. Найактуальніші статті і найкорисніші поради - для сучасної мами тут знайдуться відповіді на будь-які питання!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас