Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати хороші рушники і правильно доглядати за ними

Як вибрати хороші рушники і правильно доглядати за ними
 

Загорнутися в м'який рушник після ванни або душу – це ж так приємно! Проте той самий рушник, при неправильному догляді, може втратити всі ці приємні властивості – стати жорстким, перестати вбирати вологу, набратися неприємного запаху...

Крім того, хороші рушники сьогодні коштують не так уже й мало, і це ще одна причина навчитися правильно за ними доглядати. Тому сьогодні ми поговоримо не тільки про те, як вибрати хороші рушники для ванни, а й поділимося порадами експертів щодо догляду за ними, і навіть деякими хитрощами, які допоможуть повернути їх первозданні властивості.

Купуємо рушник: як вибрати хороший?

Купуючи рушник, поставте собі наступні питання:

1. Де я хочу користуватися рушником: вдома, в тренажерному залі, на пляжі? Від цього залежатимуть вага і розмір виробу.

2. Що для мене важливо, крім того, щоб витиратися? Звучить не дуже зрозуміло, правда? Та ось зверніть увагу на наступні нюанси:

• Наскільки важким має бути рушник? Ви хочете в нього загортатися або просто обтертися наспіх і бігти у справах? Для першого випадку підійдуть щільні важкі вироби, в той час як у другій ситуації зручніше буде користуватися більш легким рушником.

• Чи хочете ви, щоб рушники прикрашали ванну кімнату? Рушники – простий спосіб внести фарб в інтер'єр ванної – скористайтеся цим!

• Наскільки легко доглядати за рушником? Уважно вивчіть рекомендації виробника, адже рушники – це те, що доводиться прати досить часто, і догляд за ними повинен бути максимально простим.

Як правильно доглядати за рушниками для ванної?

Як часто потрібно прати рушники?

Багато людей перуть рушники не так часто, як потрібно. Насправді рушники для ванної потрібно прати не рідше ніж раз на три дні, а краще – псля кожних трьох використань. У жарку і вологу погоду прати рушники потрібно частіше, щоб запобігти розвитку бактерій. Рушничок для рук потрібно замінювати кожен день.

У рушниках з'явився запах, і прання не допомагає. Що робити?

Часто причиною такої проблеми є накип, мильний наліт і бактерії в пральній машинці – тому під час прання ваші речі не стають чистими. Щоб уникнути цього, вам потрібно зробити профілактичну чистку машинки, а також після кожного використання вішати рушник на просушку, щоб в ньому не заводилися бактерії. Розвішуйте рушники по одному на гачок, а не зберігайте їх у ванній скопом.

Чому мій рушник не вбирає?

М'які рушники такі приємні на дотик, але щоб зробити їх недорогими, деякі виробники використовують низькоякісне волокно і штучні пом'якшувачі, через що рушник погано вбирає. Але ми поділимося з вами секретом! Перед використанням виперіть рушник в теплій або гарячій воді зі звичайним порошком і додайте склянку звичайного оцту при полосканні. Це допоможе видалити залишки пом'якшувача. Періть так рушники раз на місяць і ні в якому разі не користуйтеся пом'якшувачами для білизни.

Чи потрібно прати рушники порошком з позначкою «bio»?

Порошки «bio» містять спеціальні ензими, які руйнують плями при низьких температурах (в ідеалі 40С). Тому, якщо ви включаєте швидке прання або перете не в гарячій воді, краще користуватися саме такими порошками. Але деякі люди віддають перевагу звичайним пральним порошкам через чутливість шкіри або коли перуть для малечі. Що б ви не вибрали, користуйтеся порошком згідно з інструкцією, тому що занадто велика кількість прального засобу може призвести до найрізноманітніших проблем, включаючи розвиток бактерій, погану вбираність і жорсткість ванного текстилю.

А може все ж таки варто використовувати пом'якшувач при пранні рушників?

Ні. Справа в тому, що 99% пом'якшувачів для білизни виробляються на основі жирних речовин (тому після цього і створюється таке відчуття м'якості). Але жир відштовхує воду, тому рушник не буде вбирати.

Чи потрібно прати рушники перед першим використанням?

Так, тому що багато виробників додають пом'якшувач в свої рушники, щоб при покупці вони були приємнішими на дотик. Якщо ви не виперете рушник після покупки, він не буде вбирати, як слід. Періть нові рушники при температурі 40° зі звичайним порошком і 1 склянкою оцту (його потрібно додати при полосканні).

Як слід сушити рушники?

Найкраще дати рушнику висохнути природно. При цьому струсіть його, коли дістаєте з пральної машинки – так він буде м'якшим і пухнастішим.

Як хлорка впливає на рушники?

Хлорка використовується, щоб вбивати бактерії. Вона додається у водопровідну воду, і тому присутня в кожному пранні. Через неї рушники вицвітають і втрачають свою щільність. Щоб мінімізувати цей збиток, після легкого використання періть рушники в холодній воді.

Як зберегти рушники м'якими довше?

Періть рушники регулярно в прохолодній воді з кількістю порошку, рекомендованою виробником. У машинку можна кинути два тенісні м'ячики, а після прання струшуйте рушник, перш ніж повісити сушитися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас