Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно піклуватися про наручний годинник: 9 важливих порад

Як правильно піклуватися про наручний годинник: 9 важливих порад
 

Наручний годинник – більше, ніж просто механізм, який показує час. Це і стильний статусний аксесуар, родзинка вашого образу. А можливо, і дорога серцю річ, пов'язана з сентиментальними спогадами. Як би там не було, годинник – це не те, що ми купуємо часто. Ми вибираємо його ретельно і надовго, і щоб він служив так довго, як вам би хотілося, зберігаючи свій стильний зовнішній вигляд, за ним важливо правильно доглядати.

Наручний годинник – покупка недешева, хоч на сайті https://strelka.ua/ ви зможете підібрати для себе аксесуар на будь-який смак і гаманець. Як би там не було, це важливе капіталовкладення. І щоб воно радувало вас роками, дотримуйтесь наступних правил догляду за наручним годинником.

Як правильно доглядати за наручним годинником?

Правило 1: Чистіть свій годинник

Намагайтеся чистити свій наручний годинник якомога частіше. Для цього візьміть м'яку ганчірочку і протріть ремінець і корпус годинника, щоб видалити бруд і пил. Кожні пару місяців знімайте ремінець і замочуйте в теплій мильній воді (якщо ремінець шкіряний – замочуйте в розчині води і оцту). Якщо забруднення легкі, достатньо і пари хвилин. Якщо ж ремінець дуже забруднився, залиште його в розчині на пару годин.

Правило 2: Робіть регулярний огляд і профілактику

Відносіть свій годинник на огляд і профілактику кожні 2-3 роки, якщо він механічний, або кожні 3-4 роки, якщо він кварцовий.

Правило 3: Тримайте годинник подалі від магнітів

Ви можете цього не знати, але магніт може негативно впливати на хід механізму годинника.

Правило 4: Водонепроникність – це важливо

Ви повинні знати, наскільки водонепроникний ваш годинник. Так, більшість сучасних моделей є водонепроникними в тій чи іншій мірі. Але ось старі і вантажні годинники втрачають цю властивість з часом. Навіть якщо ваш годинник не стійкий до вологи, він все одно може витримати кілька крапель води, але цього краще уникати. А якщо на годиннику шкіряний ремінець, намагайтеся не мочити його зовсім, так як волога не кращим чином впливає на шкіру.

Правило 5: Ставтеся дбайливо до скла на корпусі

Це само собою зрозуміло, та все ж: з особливою обережністю ставтеся до скла на циферблаті. Намагайтеся не вдаряти і не дряпати його.

Правило 6: Збережіть коробочку

Збережіть коробочку від годинника, щоб зберігати його в ній, коли ви його не носите. Якщо ви кладете годинник просто на полицю, завжди є ймовірність, що він подряпається (крім того, він не буде захищений від пилу і бруду). «Своя» коробка – найкраще місце для зберігання наручного годинника.

Правило 7: Не залишайте годинник на сонці

Якщо наручний годинник «проводитиме» багато часу на сонці, то може вицвісти і втратити свій привабливий зовнішній вигляд. Крім того, спека може виснажувати батарейку, тому намагайтеся берегти годинник від спеки і прямих сонячних променів.

Правило 8: Бережіть годинник від хімії

Одягнувши наручний годинник, уникайте контакту з побутовою хімією, парфумерією та косметикою (особливо якщо у нього шкіряний ремінець). Працюючи з побутовою хімією, знімайте годинник, а наносячи парфум, зачекайте, поки він повністю висохне, а потім лише одягайте годинник.

Правило 9: Довіряйте професіоналам

Ніколи не відкривайте годинник самостійно – залиште цю справу експерту. Розкривши годинник, ви можете занести в нього пил, бруд та інші частинки, які можуть потрапити в механізм.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас