Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Текстиль для ванної – все, що важливо знати сучасній господині

Текстиль для ванної – все, що важливо знати сучасній господині
 

Текстиль для ванної, включаючи рушники та килимки – це не просто предмети першої необхідності, а й стильні аксесуари інтер'єру. Від того, як ви їх вибираєте і розміщуєте у ванній, а також від правильного догляду за ними багато в чому залежить атмосфера у ванній кімнаті. Щоб ваша ванна завжди дарувала відчуття чистоти і затишку, скористайтеся нашими порадами.

Колір текстилю для ванної кімнати

Білий і колір слонової кістки підійде до будь-якої ванної кімнати – це класика, яка доречна в будь-якому інтер'єрі. Якщо ж ви хочете привнести в ванну колірних акцентів, рушники і килимки – відмінний спосіб зробити це. А якщо ви боїтеся, що вони швидко вицвітуть, вибирайте текстиль в світлих тонах, на яких вицвітання буде набагато менш помітним, ніж на темних і насичених. Щоб інтер'єр ванної кімнати виглядав ще більш живим і цікавим, поєднуйте текстиль двох кольорів, вибираючи відтінки, що близькі один одному, як зелений і блакитний, рудий і кремовий.

Якість рушників для ванної

Всі ми звикли вибирати рушники на дотик, виходячи з того, наскільки вони м'які. Але деякі виробники додають пом'якшувачі тканини, щоб зробити свої рушники більш привабливими для покупця. Але такі хімічні склади обволікають волокна рушників, через що вони набагато гірше вбирають. Щоб зрозуміти, наскільки якісний рушник, краще оцініть його вагу – чим вона більша, тим міцніший виріб.

Бавовна – ваш найкращий вибір, якщо мова йде про вибір махрових рушників. Вона міцна і чудово вбирає. І врахуйте, що для ванної краще вибирати все ж махрові, а не вафельні рушники, нехай вони і бавовняні. Справа в тому, що не тільки матеріал впливає на здатність вбирати, а й текстура. Завдяки дрібним петелькам махри волога витирається з тіла, а потім вбирається рушником. Вафельні вироби на таке не спроможні.
Текстиль для ванної

Рушники для ванної, як елемент декору

Як ми вже говорили, текстиль для ванної може мати не тільки функціональне, а й естетичне значення. Завжди цікаво привносити в інтер'єр родзинку за допомогою таких дрібниць. Крім того, красиво «подані» рушники для гостей або навіть домочадців – це завжди приємно.

Тому поекспериментуйте з різними техніками складання рушників, подивіться в мережі ідеї, як їх можна цікаво викласти або повісити. Наприклад, рушники різних кольорів можна повісити один на другий, щоб створити ефект багатошаровості, або ж всі чисті рушники можна скрутити і викласти в дерев'яному або плетеному кошику.

Килимки для ванної

Залежно від того, якого кольору рушники ви використовуєте у ванній, вибирайте і килимки. Щоб у ванній кімнаті завжди залишалося відчуття чистоти, килимок обов'язково повинен бути таким що миється або можна прати.
Текстиль для ванної

Як доглядати за махровими рушниками для ванної?

При правильному догляді хороші рушники прослужать з десяток років. Щоб так і було, вибирайте якісні вироби і дотримуйтесь правил догляду за ними:

• Виперіть нові рушники, перш ніж вперше ними скористатися, щоб видалити будь-які речовини, якими вони могли оброблятися.

• Періть рушники на звичайному режимі, окремо від інших речей з міркувань гігієни в теплій (не гарячій) воді. Не пересушуйте рушники, так як це може привести до руйнування їхніх волокон.

• Не зловживайте пом'якшувачами тканини, щоб вони не накопичувалися на рушниках – через це вони будуть втрачати свою здатність вбирати. Не потрібно при кожному пранні використовувати пом'якшувач, додавайте його лише кожні 3-4 прання.

• Темні рушники перші кілька разів періть окремо, а потім компонуйте рушники для прання за кольорами.

• Після прання струсіть рушник, щоб розпушити ворс, і просушіть. • Не прасуйте махрові рушники, так як це негативно позначиться на їхній здатності вбирати.

Щоб рушники вбирали краще, додавайте раз на місяць при полосканні склянку оцту, потім сушіть їх, як зазвичай. Оцет видаляє залишки прального порошку і пом'якшувача, які можуть заважати поглинанню.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас