Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що має бути в рюкзаку майбутнього школярика?

Що має бути в рюкзаку майбутнього школярика?
 

Тепле літо, сповнене приємних спогадів і веселих розваг, добігає кінця. А це означає, що батьки майбутніх школяриків відправляються на пошуки найнеобхідніших речей, що знадобляться дитині в першому класі. В цей час їх хвилює найголовніше питання: які посібники та канцтовари обов'язково мають бути в портфелі першокласника, а від яких речей можна буде відмовитися.

Збори до школи краще почати з вибору рюкзака або портфеля, який буде супроводжувати першокласника весь подальший навчальний рік. Він має бути зручний, міцний та компактний. При виборі портфеля потрібно звернути увагу на наявність твердої ортопедичної стінки, яка допоможе дитині уникнути сколіозу в майбутньому.

Вибравши портфель, можна переходити до його наповнення. Учням першого класу знадобляться 5 зошитів у клітинку і 5 у косу лінійку. Вчителі радять купувати зошити з нейтральними обкладинками, які не містять кольорових малюнків, що будуть відволікати дітей від навчання. Щоденник купувати не потрібно, адже першокласникам не ставлять оцінок, не задають домашніх завдань і не пишуть зауваження.

Далі потрібно буде вибрати багатофункціональний пенал, в який дитина зможе покласти 2 кулькові ручки синього кольору, простий олівець, гумку, точилку і лінійку.

У пригоді маленькому першокласнику стануть книги та посібники в ігровій формі, які збагатять його ерудицію новими знаннями чи допоможуть згадати вивчене. Тренувальні зошити з моторики «Письмо до школи» від видавництва “Ранок” допоможуть дитині сформувати правильне положення руки та пальців, а також відпрацювати письмові елементи.



Усі вправи розроблені в ігровій формі та оздоблені кольоровими малюнками, що заохотить дитину до цікавого і продуктивного навчання. Щоденне виконання вправ з книги «Читання до школи. Збірник завдань» видавництва “Ранок” впродовж 2,5 місяців дасть можливість школяреві впевнено читати слова та речення. Збірник складається з ігрових та тренувальних завдань, у яких потрібно писати, малювати, вирізати та клеїти.



Особливим попитом серед школярів всього світу користується англійська мова, яка є міжнародною мовою спілкування. Тож збірник завдань «Англійська до школи» ТМ “АРТ” від видавництва “Ранок”, що містить аудіосупровід, стануть улюбленою книгою для першокласника. Відсканувавши QR-код з задньої сторінки обкладинки і перейшовши за посиланням, ви знайдете аудіосупровід до кожної з тем, представлених у посібнику. Це допоможе дитині відпрацювати правильну вимову, збагатити свій словниковий запас та в ігровій формі насолодитися вивченням англійської мови.



У подальшому навчанні маленькому винахіднику знадобиться «Таблиця множення. Збірник завдань» від видавництва “Ранок”, що зможе перетворити нудне заучування дивних колонок з купою цифр та чисел у цікаве та корисне дозвілля, сповнене кумедних головоломок, ігор та задачок.



На уроках малювання дитині знадобляться такі канцтовари, як альбом для малювання, фарби, пензлі та кольорові олівці. А на уроках праці потрібно мати з собою ножиці, клей, кольоровий папір, картон та пластилін. Краще не витрачати зайві гроші на фломастери та кольорові ручки, які будуть не потрібні першокласнику.

Щоб шкільне приладдя виглядало охайно навіть у кінці навчального року, потрібно заздалегідь подбати про це, купивши обкладинки для зошитів і книжок і декілька загальних папок.

Сподіваємося, що ця стаття допоможе батькам дошкільників та молодших школярів розібратися у всіх питаннях, що їх турбували, та перетворить виснажливі збори дитини до школи у приємний процес, який принесе багато задоволення і приємних вражень.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас