Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємося до школи весело: розвиваючі іграшки для дошкільнят

Готуємося до школи весело: розвиваючі іграшки для дошкільнят

Головне у вихованні дитини – вчасно помітити здібності малечі та активно їх розвивати. А розвиток для дітей може відбуватися лише в один спосіб – гру. Тому правильно підібрані розвиваючі іграшки якнайкраще можуть сприяти досягненню успіхів вашою дитиною.

Перш за все, ви маєте визначити, що саме ви хочете розвинути. Це може бути творчий аспект, вивчення різних мов. Є іграшки, які розвивають математичні здібності. Також важливо розвинути соціально-емоційні навички малечі. Для цього у пригоді стануть інтерактивні іграшки.



Дуже важливо звернути увагу на цей аспект у вихованні, тому що вашій дитині буде набагато легше вже у школі впоратися із завданнями.

Отримайте кілька порад від магазину іграшок Besmart, щоб не помилитися з вибором та знати, що саме потрібно шукати.

Як вибрати розвиваючу іграшку для дитини

  • Іграшка має відповідати інтересам та здібностям вашої дитини. Це потрібно для того, щоб заохотити малюка до гри та розвитку. Наприклад, якщо дитина дуже цікавиться комахами, то краще вибрати розвиваючу іграшку, пов’язану із цією темою. Не забувайте, що іграшка не повинна бути дуже складною, тому що таким чином може відштовхнути дитину. Навпаки, іграшка має зацікавити та захопити малюка.

  • Цікава іграшка з відкритою комплектацією. Сюди відносяться усі види конструкторів, кубики та інші. Набір Фребеля і Монтессорі «Світ дерев’яних іграшок» якраз підходить для цієї рубрики. Діти за допомогою 13 комплектів знайомляться з геометричними фігурами і тілами, числами, вчаться сортувати, класифікувати, порівнювати, рахувати, складати, створювати послідовності, віднімати. Подібні ігри сприяють розвитку у дошкільнят найпростіших логічних структур мислення і математичних уявлень.

  • Іграшки, які дають можливість організувати інсценовану гру. Під час інсценованої гри розвивається уява дитини, покращуються мовні навички. Також це чудова практика вмінь малюка соціалізуватися. Наприклад, пухнаста лялька-рукавичка "Єнот" від німецького бренду goki чудово підійде для організації міні лялькового театру.

  • Інтерактивні ігри. Важливо, щоб малюк розвивав вміння спілкуватися легко знаходити спільну мову зі своїми однолітками. Для цього можна придбати розвиваючі настільні іграшки. Також можна вибрати пазли або конструктори.

  • Іграшки для вивчення навколишнього світу. Дуже важливо показати дитині цікавинки нашого світу. Для цього можна використати біноклі, мікроскопи або набори маленького експериментатора. Іншим варіантом може бути магнітна карта світу Janod, яка своєю яскравістю та малюнками приверне увагу дитини. Для вивчення людського тіла є чудовий набір «Частини тіла».

  • Ігри для вивчення математики та мови. Такими можуть бути абетки українською та англійською мовами. Для розвитку математичних здібностей – дерев'яні рахівниці Bino, які розвивають дрібну моторику, координацію рухів.

Джерело: магазин іграшок Besmart

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас