Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як пояснити дитині різні прояви любові

Як пояснити дитині різні прояви любові

У світі існує майже 7 000 мов. На кожній можна сказати “Я тебе люблю”. А скількома мовами ви можете висловити почуття своїм дітлахам? І чи вмієте ви говорити мовою любові?

Любов потрібна кожній дитині. Разом з нею малеча росте впевненою в собі, доброю, щедрою та життєрадісною особистістю. Це фундамент успішного майбутнього. Бо дитина зможе досягати успіхів, якщо її серце постійно наповнюється батьківською любов’ю. І дітлахи повинні знати і відчувати, що ви її любите не зважаючи ні нащо: чи то коли подарує вам власноруч зроблену листівку, чи навіть, коли розіб’є вашу улюблену вазу.

Зворушливі книжки видавництво Ранок

Не сваріть, а більше говоріть про свої почуття, а коли бракує слів - беріть до рук книги. Адже сучасні українські автори та ілюстратори дитячих книжок завжди можуть пояснити дітям складне та допомогти батькам у розв’язанні багатьох питань. Так, як і в серії книг “Зворушливі книжки” (вид-во “Ранок”), вони допомагають пояснити, що любов, це саме те почуття, яке народжує доброту, ввічливість, гарні взаємовідносини. Серія книг спеціально підготовлена до Book Forum 2019.

Зворушливі книжки видавництво Ранок

Щоб бути емоційно близькими з дитиною, частіше читайте їй на ніч. Для таких випадків гарно підходять історії “Їжачок і кленовий листок”або “Найкращий татусь” із серії “Зворушливі книжки”. Якщо ви вирішите почитати про їжачка Григорика, то дізнаєтесь, що він полюбляє солодощі та дуже сильно любить своїх батьків. Разом з ним хвилюватиметеся про те, що він загрався з друзями та забув привітати свою матусю з днем народження. Малеча із захоплення з їжачком вигадуватиме чим же її тепер потішити. А коли черга дійде до “Найкращого татуся”, то разом із маленьким Єнотиком Євгенком та його татусем будете збиратися на рибалку. Та й в цій книзі без хвилювань не обійтися: Євгенко захворіє. Чи дотримає татусь свого слова? Чи бути рибалці?

Зворушливі книжки видавництво Ранок

Це коротенькі добрі історії, які вчать любити і допомагають для розвитку емоційного інтелекту дитини. А щоб він краще розвивався, завжди говоріть про почуття персонажів та пояснюйте їх. Акцентуйте увагу на позитивних відчуттях. Яскраві, добрі ілюстрації допомагають відчути емоції головних героїв та познайомитися з новими почуттями.

Частіше говоріть малечі “Я тебе люблю” і не соромтеся розповідати про свої почуття. Адже дітям раннього віку не достатньо турботи, їм потрібні слова, пояснення та ваш власний приклад. І не забувайте разом читати. Через різноманітні історії та казочки дитина отримує емоційний досвід, а ще ви станете набагато ближчими.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас