Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Барбара Кантіні серія книг Мортіна

Барбара Кантіні серія книг Мортіна

Аби життя не минало марно, виходь із зони комфорту… Такий девіз проголошує Мортіна — героїня історії Барбари Кантіні, самотня дівчина-зомбі, що мешкає серед живих людей та не підтримує з ними зв’язок. Дітям притаманні цікавість, жага до пізнання й… неслухняність. Попри заборону рідної тітки спілкуватися з однолітками із села, Мортіна хоче познайомитися з ними, але люди бояться зомбі.

Перша частина серії знайомить читачів з головною героїнею оповідання Мортіною. Дівчинка-зомбі живе разом з тіткою Домовиною в Покинутому замку. Чорноволоса гарнюня засмучена, бо їй набридає цілими днями гратися з песиком Смутком у нескінченних кімнатах замку й перевдягатися у живу людину. Та Мортіна не хнюпить носа, а постійно вигадує, як знайти справжніх друзів і проводити час з дітлахами, а не лише потайки спостерігати за їхніми розвагами. І щаслива нагода не забариться, адже наближається Гелловін — день контакту живих із потойбічними істотами.

Чи справджуються мрії

Друга частина присвячена неочікуваній появі в замку вередливого кузена Мортіни та всіх її друзів, немовби за помахом чарівної палички. Тітонька запросила їх на вечерю, та сама дівчина ні на кого не чекала. Чому Мортіну ніхто не попередив, як впоратися із таким сюрпризом? Серії книг про дівчинку-зомбі Мортіну радимо прочитати дітлахам молодшого шкільного віку та всім, хто обожнює захопливі пригоди з таємницями. Твір навчить дружити, спілкуватися, взаємодіяти попри стереотипи чи заборони. Надмірна принциповість, зневага, презирство не створять комфортних умов для щирого спілкування. Сучасний світ транслює ідею єдності жителів планети, рівність прав, відповідальність кожного, яка неможлива без поваги до особистості.

Найкращі зомбі-поради людям

Дружбу неможливо купити, виміняти за щось коштовне, продати, залишити у спадок нащадкам... Її можна назвати дуже клопіткою роботою, яка займає багато часу і потребує значних людських ресурсів. Хто хоче мати друзів, той сам повинен бути доброзичливим — ця настанова працює тисячоліттями, хоча охочим мати вірних товаришів подеколи доводиться чимось поступатися. Все ж таки ціна близьких стосунків нехай нікого не лякає завчасно. Прислухайтесь до декількох порад від Мортіни:
  • Перш ніж пропонувати дружбу, розберіться у собі. Хто ви є, куди прямуєте в житті. Нещасливий на самоті не знайде радість і в колі друзів. Процес пізнання самого себе вкрай важливий, бо навчить занурюватись у глибини власного єства, знаходити там причини страхів чи комплексів, корегувати мрії, ставити мету й досягати її тощо.

  • Хто порадить, де придбати готовий міцний фундамент гармонійних стосунків? Справжніх друзів об’єднують спільні цінності, інтереси, подібне ставлення до важливих речей в різних сферах, наприклад: віросповідання, моральні засади, політичні погляди та ін.

  • Щирість — позачасова валюта. Поцікавтеся подіями, новинами з життя своїх друзів, вітайте їх зі святами. Будьте уважним, а не настирливим. Проявляйте непідробний інтерес, активно слухайте, коли вони щось розповідають, робіть компліменти, будьте чесними та допомагайте.

Людині потрібна людина

Цінність справжніх стосунків, що базуються на відвертості, взаємоповазі, досить велика, але «окупується» роками. Правильний розвиток особистості формується через спілкування, обмін інформацією, альтернативні погляди на світ. Найкраща інвестиція в майбутнє — знати, як дружити. Самотнє життя породжує «знебарвлення», деградацію людини. Ми потрібні один одному не через вигідні угоди чи обмін речами, а тому що функція спілкування закладена всередині нас.

Видавництво Школа випускає корисну дитячу літературу, вартість якої вас приємно здивує. Нам не байдуже, яким буде майбутнє у молодших поколінь. Добра книжечка «Мортіна. Історія, від якої можна вмерти зо сміху» вчить толерантності, відкритості, неупередженості. Світовий бестселер з Італії в епоху інклюзивності допоможе розуміти індивідуальність кожної людини. Радимо батькам читати оповідь разом з дітлахами та знаходити в ілюстраціях «дорослий» підтекст.

У наступній програмі

Шанувальникам оповіді про зомбі-дівчинку видавництво приготувало сюрприз. Продовження серії книг вийде найближчим часом, замовити його легко на офіційному сайті Видавничого дому «Школа». Авторка й далі знайомитиме читачів із зомбі, облаштуванням Покинутого замку, покаже загадковий бік світу привидів тощо. Чарівні малюнки на сторінках чудово доповнюють сюжет, тож обов’язково дочекайтеся.

Дедукція не знадобиться

Барбара Кантіні серія книг Мортіна чекає на своїх читачів. Щоб знайти книжку у декілька кроків, слідкуйте за алгоритмом:
  • знайдіть офіційний сайт видавництва schoolbook.com.ua;

  • натисніть на помаранчеву хмарку;

  • відкрийте розділ «Книги для молодших школярів, художня література»;

  • виберіть бажані твори й оформіть замовлення.

Декорації Тіма Бертона

Відомий американський режисер неначе поділився настроєм, натхненням із Барбарою Кантіні. Читачів здивують всі книги серії не тільки сюжетом, але також і яскравими привабливими ілюстраціями. Авторка самотужки розробила оформлення сторінок, чим ще більш вразила шанувальників. Дотепні малюнки з цікавими подробицями життя в замку приємно роздивлятись, а написи від імені Мортіни додають відтінку особистого звернення.

Купити Мортіна. Історія від якої можна вмерти зо сміху дуже легко через офіційний сайт видавництва. Робимо доступним чарівні історії, пориньте в них без вагань!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас