Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Яким манерам кожним батькам варто навчити свою дитину?

Яким манерам кожним батькам варто навчити свою дитину?
 

Говорити «спасибі» і «будь ласка» - це лише верхівка айсберга

Важлива частина виховання дітей – навчити їх гарним манерам, прищепити їх так, щоб вони їх демонстрували їх не тільки у вашій присутності, а й користувалися протягом усього свого життя. Гарні манери, ввічливість і повага допоможуть досягти успіху в майбутньому і оточити себе хорошими людьми. Але прищеплювати їх потрібно з самого дитинства – тільки так вони укореняться і залишаться на все життя.

Яким манерам вам варто навчити своїх дітлахів?

1. Навчіть дитину завжди говорити «Будь ласка», коли вона про щось просить, і «Спасибі», коли вона щось отримує або хто-небудь їй допомагає.

2. Навчіть дитину вибачатися, коли вона пробирається крізь натовп, випадково стикається з людиною або вимагає до себе уваги.

3. Навчіть дитину не перебивати, будь то розмова двох людей, яка малюка не стосується (якщо, звичайно у нього не щось термінове), чи ситуація, коли щось розповідають йому.

4. Поясніть дитині, що неввічливо коментувати характеристики інших людей, в тому числі і їхню зовнішність, якщо це тільки не комплімент.

5. Навчіть дитину завжди просити дозволу. Важливо, щоб дітки розуміли, що коли вони не впевнені, що щось можна взяти або зробити, завжди краще спитати дозволу.

6. Поясніть дитині важливість подяки, будь то за подарунки, пригощання, допомога тощо.

7. Привчіть дитину до гігієни: закривати рот під час кашлю, користуватися серветкою при нежиті, а позіхаючи, прикривати рот.

8. Навчіть дитину ввічливо відповідати на питання, як у неї справи, і цікавитися справами співрозмовника у відповідь.

9. Поясніть дитині, як важливо поважати особистий простір інших людей: завжди стукати, якщо двері закриті, чекати на відповідь, перш ніж зайти, не ритися в чужих речах, телефонах, кишенях, і навіть в шафах/полицях і на робочому столі.

10. Прищепіть дитині етикет поведінки за столом: не плямкати, не говорити з повним ротом, не вишмаркуватися (особливо в ганчіркові серветки), не тягнутися через весь стіл за їжею, а попросити передати її, і т.д.

11. Привчіть дитину притримувати двері для інших і дякувати, коли хтось притримує двері для неї.

12. Привчіть дитину прибирати за собою – після ігор, творчості, їжі і т.д.

13. Привчіть дитину запам'ятовувати імена інших людей і звертатися до них за ім’ям.

14. Привчіть дитину не смітити. Поясніть їй, як важливо берегти нашу планету.

15. Поясніть, чому важливо вміти гідно як вигравати, так і програвати, і навчіть цього дитину.

16. Навчіть дитину роззуватися, коли вона заходить в чийсь будинок.

Прищепивши дитині ці манери, ви навчите її бути ввічливою і вихованою, поважати оточуючих і навчатися етикету і далі по мірі дорослішання.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас