Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як одягати малюка в холодну погоду?

Як одягати малюка в холодну погоду?
 

З цим нічого не поробиш – навіть в морозну зимову погоду вам доведеться виходити з крихіткою на вулицю. І в цьому випадку ви зобов'язані переконатися в тому, що малюкові тепло і затишно, що він не замерзне і не перегріється. Ви повинні подбати про здоров'я та безпеку немовляти в сезон холодів, і в цьому вам допоможуть наші поради.

Як одягати дитину в сезон холодів і морозів?

Багатошаровість – перше правило!

Ви напевно і самі одягаєтеся взимку в кілька шарів одягу, але для малюків це особливо важливо. Одягайте дитину, як і себе, і додайте ще один шар – це найважливіше правило. У кількох шарах одягу їй буде тепло і затишно, а в разі, якщо дитині стане жарко, ви завжди зможете зняти один шар.

Не вся нижня білизна підходить на зиму

Подбайте про якісну нижню білизну для дитини на сезон холодів, яка буде гріти і відводити вологу, якщо малюк спітніє. Відмінним вибором стане білизна з вовни або поліестеру. А ось чиста бавовна – не найвдаліший матеріал для зимової білизни, так як вона, намокаючи, довго тримає в собі вологу. Вироби з вовни мериноса не дарма вважаються найкращими для сезону холодів. Цей матеріал здатний забрати до 40% вологи, не стаючи вологим. Крім того, він відрізняється здатністю «реагувати» на зміни температури тіла дитини.

Залишаємося в теплі і сухості

Купуючи верхній одяг, звертайте особливу увагу на її матеріал. Вона повинна захищати від вологої погоди і опадів, від вітру і морозу. Крім того, у неї обов'язково повинен бути каптур, який прилягає по овалу обличчя крихти, і гумки на манжетах.

Звертаємо увагу на важливі деталі

Вибираючи речі для немовляти, зверніть увагу на те, що у них не повинно бути дрібних деталей і декору, які можуть відірватися, а також шнурків, стрічок і мотузочок, в яких можна заплутатися. Весь одяг для новонародженого має бути ніжним і приємним до тіла, без жорстких швів і оздоблень, які можуть подразнювати шкіру.

Простота в одяганні

Який би одяг ви не вибирали для крихітки, весь він має легко і швидко вдягатися і зніматися. Немовлятам міняти підгузник доводиться часто, плюс, вам може знадобитися зняти шар одягу з малюка, щоб він не перегрівався. А одягатися и роздягатися більшість малюків не полюбляє.

Кутаємося тепло в машині

Якщо ви возите малюка в машині, садіть його в автокрісло без верхнього одягу. Пишні курточки та комбінезони не дають ременям безпеки сидіти досить щільно по тілу дитини, а значить, вони не будуть так надійно захищати дитину. Якщо в машині холодно, укутайте чадо в плед або ковдру, але після того, як пристебнете ремені автокрісла. Між ними і тілом дитини має бути мінімум одягу.

Не забуваємо про аксесуари!

Крім верхнього одягу, вам потрібно подбати про взуття і аксесуари для малюка на сезон холодів. Для немовлят вибирайте добре утеплені шкарпетки з м'якою підошвою, а для малечі від рочку – дихаючі черевики з товстою підошвою з протектором (сноубутси – відмінний вибір!). Без рукавичок і рукавиць теж нікуди, а також ні в якому разі не забудьте про шапочку.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас