Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Консультація дитячого офтальмолога

Консультація дитячого офтальмолога

Хто такий дитячий офтальмолог

Офтальмолог (окуліст) – це фахівець з очних хвороб і проблем із зором. Дитячий офтальмолог спеціалізується на особливостях зростаючих очей. Існує безліч факторів, від недоношеності до генетичної схильності, які можуть впливати на те, яким буде зір дитини і майбутнього дорослого.

Деякі проблеми є вродженими, інші проявляються в міру зростання. Тому всім батькам рекомендується регулярно відвідувати окуліста зі своєю дитиною. Планові огляди проводяться в 1, 6 і 12 місяців, а згодом – щороку.

Чому Lviv Medical Center

У нашій клініці працюють тільки лікарі вищої кваліфікації з багатим клінічним досвідом. Вони в курсі сучасних методів лікування хвороб очей і корекції порушень зору. Наші окулісти працюють з найсучаснішим обладнанням, а ще – вони люблять дітей і вміють з ними ладнати.

Коли варто привести дитину до офтальмолога

Крім планових оглядів, є ситуації, коли потрібно відвести дитину до офтальмолога (окуліста) швидше.

Відвідайте очного лікаря, якщо:
  • Вам здається, що немовля погано розрізняє предмети або не бачить зовсім;

  • Дитина будь-якого віку скаржиться на нечіткість зображення, ставши гірше бачити поблизу чи далеко;

  • Зіниці дитини мають різний діаметр;

  • Дитина скаржиться на двоїння або спотворення предметів;

  • Є скарги на біль в очах або сльозотеча;

  • Оченята червоні, повіки припухлі;

  • Ви помітили косоокість;

  • В око потрапив сторонній предмет;

  • Дитина отримала травму ока.

Як проходить прийом у дитячого офтальмолога

Дитячий окуліст розмовляє з батьками і самою дитиною. Потім він проводить детальний огляд, який включає оцінку слізних проток і вік дитини, стан і рухливість її очних яблук, дослідження очного дна, стану зіниць і їхньої реакції на світло.

Очний лікар обов'язково перевіряє гостроту зору дитини.

Якщо перед ним дошкільник, то замість звичних букв на таблиці будуть картинки (кораблик, грибок та інші), якщо школяр – букви, які той повинен буде розрізнити, по черзі закриваючи то праве, то ліве око. Проведення скіаскопіі дозволяє уточнити ступінь рефракції зорової системи, яка вимірюється в діоптріях. Зір дитини розвивається поступово, і так як око росте, у дошкільника повинен бути певний запас вікової далекозорості. Якщо цей запас дуже малий, можна прогнозувати ймовірність майбутнього розвитку короткозорості.

Дитячий офтальмолог може проводити і інші дослідження або призначати додаткові (наприклад, МРТ головного мозку). Потім окуліст ставить діагноз, розробляє схему лікування і призначає термін наступного візиту для оцінки його ефективності.

Скільки за часом займає дослідження зору дитини

Дослідження зору у очного лікаря може займати від 20 хвилин до години, так як для деяких видів діагностики потрібно закапування спеціальних крапель.

Як записатися на прийом

Найшвидший і найзручніший спосіб – це запис онлайн. Записатись на консультацію дитячого офтальмолога на сайті клініки lvivmedicalcenter.com займає не більше 5 хвилин!

Для запису ви також можете зателефонувати нам по телефону:

+38 (032) 232 2229
+38 (096) 445 7855
+38 (063) 441 5899

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас