Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Підготовка до школи для дошкільнят

Підготовка до школи для дошкільнят

Залишилося півроку до першого класу? Тож час розпочинати підготовку. Але простого виводіння літер та цифр недостатньо. Потрібен більш комплексний підхід, який враховує всі потреби малечі та її вікові особливості.

Час біжить швидко. Ось і розпочалася активна пора підготовки до випускного з дитячого садка та перших кроків у шкільне життя. Психологи називають цей період у житті дітей 6-7 років чи не найскладнішим. І зумовлено це багатьма факторами: зміна освітнього закладу, вихователя, нові знайомства з дітьми та й інша форма навчання. Тож, щоб з легкістю пережити цей період, потрібно гарненько підготуватися як батькам, так і вихователям дитячих садочків. А підготовка ця полягає в правильній подачі інформації малечі та зацікавлення її новими знаннями й навичками.

Прописи-шаблони видавництва Ранок

Щоб захопити дітлахів країною знань, творці (кваліфіковані вчителі та дбайливі батьки) видавництва «Активного Розвитку Талантів» поєднали навчання не лише з грою, але й з сучасними ґаджетами з урахуванням освітніх програм. Тож так і з’явилися прописи-шаблони «Букви» та «Цифри». Це справжній онлайн-учитель з каліграфії. Такі прописи захоплюють своєю простотою, легкістю та сучасністю. До того ж, вони апробовані дітьми різного віку.
Прописи-шаблони видавництва Ранок

Як з ними працювати?

З першої сторінки все побудовано на систематичності та прагматичності:
 

1. Якщо відкриємо пропис-шаблон «Букви», то одразу побачимо з яких

 елементів складається літера, за стрілочками прослідкуємо в якому напрямку потрібно їх виводити. 

1.Пропис-шаблон «Цифри» розпочинається як і «Букви»: дітлахи побачать з яких елементів складається цифра та за стрілочками прослідкує в якому напрямку потрібно їх виводити. 

2. Далі декілька слів, в яких пропущена та літера, яку треба прописати. Вона може знаходитися, як на початку слова, так і в середині, чи в кінці. За підказками-крапочками дітлахи її записують. Слова супроводжують картинки, які можна розфарбувати. 

2. Потім малюнки, які потрібно порахувати та розфарбувати

3. Тепер можна сміливо брати до рук смартфон. Але не грати, а переглянути відео-урок онлайн-учителя з каліграфії, що ховається за  QR-кодом. Відео знято крупним планом. Тож малеча побачить кожен рух учителя. 

3. Беремо до рук смартфон, наводимо його на  QR-код та опиняємось онлайн-уроці вчителя з каліграфії. Знову ж таки, відео знято крупним-планом, що дозволяє безпомилково повторити всі рухи вчителя.

4. З легкістю повторити та відточити ці рухи малеча зможе в наступних рядочках. Спочатку прописуючи окремі елементи літери, а потім і саму букву. До того ж, написання починається з підказок-крапочок та поступово переходить в самостійне письмо. 

4. Відпрацювати правопис цифр дітлахи зможуть в наступних рядках. Спочатку прописуючи окремі елементи цифри, а потім і саму її. До того ж, написання починається з підказок-крапочок та поступово переходить в самостійне письмо. 

5. Такі дії повторюються, як з великою літерою, так і з маленькою.

5. Перевірити свою майстерність допоможе наступне завдання. У ньому потрібно в пусті клітинки вписати відповідні цифри, щоб вийшла картинка. Її також можна розфарбувати.

 

6. За QR-кодом можна роздрукувати додаткові шаблони та цікаві завдання.

7. Одна сторінка розрахована на один урок.

Прописи-шаблони видавництва Ранок

Які особливості?

1. Завдання розміщенні від простого до складного. Завдяки цьому дітлахи поступово крок за кроком перемагають їх. Тому й не бояться виконувати вправи, а беруться за них ще й ще із задоволенням.

2. Різноманітність завдань дає діткам цікавинку, тому вони й не встигають засумувати.

3. Використання сучасних ґаджетів привертають увагу дітей, концентрують її увагу на потрібних речах. Ще й вчать використовувати їх з користю.

Який результат?

Малеча вчиться правопису літер та цифр. Відпрацьовує та вдосконалює навички письма. Розвиває увагу, уяву, посидючість та логічне мислення. І все це в ігровій формі. А в такому віці – це найголовніше.

Де можна використовувати та в якому віці?

Хоч на прописах-шаблонах вказаний вік 7+, та рекомендують його використовувати й раніше. Його структура абсолютно цьому відповідає. Прописи-шаблони беруть за основу при підготовці до першого класу, використовуючи вдома з батьками, чи в дитячому садку з вихователем. Також їх полюбили й вчителі у школі, користуючись на уроках і на продовженій групі.

Прописи-шаблони видавництва Ранок

Прописи-шаблони «Цифри» та «Букви» справжні помічники. Вони проведуть дитину країною знань, допоможуть відточити каліграфічні навички та весело й захопливо зробити перші кроки першого класу, щоб надалі йти впевнено й легко. Ігрове оформлення перетворить буденне навчання в казкову та захопливу подорож завдання за завданням. Це сприяє кращому засвоєнню та чіткому відпрацюванню навчального матеріалу. Адже прописи-шаблони укладені з урахуванням шкільних програм, потреб малечі та її вікових особливостей.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас