Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Безпека – перш за все: вибираємо прикраси для мами маленької дитини

Безпека – перш за все: вибираємо прикраси для мами маленької дитини

Ви можете любити свої прикраси, але поруч з малечею носити їх може бути небезпечно. Проте, це не означає, що ви повинні відмовитися від прикрас зовсім. Просто, будучи мамою маленької дитини, вам потрібно по-іншому підійти до їх вибору.

Нехай прикраси блищать, але не засліплюють

Сяючі прикраси – це завжди красиво. Але якщо у вас маленькі дітки, відмовтеся від занадто великих виробів. По-перше, вони можуть пошкодитися під час різних активностей. По-друге, вони можуть нашкодити дитині. Вибирайте прикраси, не надто великі і такі, що не мають гострих країв і деталей, які можуть випадково подряпати (і навіть порізати) ніжну дитячу шкіру або зачепитися за одяг дитини.

Враховуйте те, чим ви плануєте займатися

Ви можете дозволити тобі більше в плані прикрас, якщо збираєтеся провести день пасивно – наприклад, за святковим столом. Але якщо ви будете грати з дитиною вдома або підете гуляти в парк, краще вибирати невеликі прикраси зі стриманим дизайном, щоб не нашкодити дитині. Крім того, для повсякденних образів саме такі прикраси підійдуть якомога краще.

Вибираючи, які прикраси одягти сьогодні, задайте собі кілька питань:

• Чи не занадто вони довгі? – Сережки-люстри і довгі ланцюжки, наприклад, легко зірвати.

• Чи не занадто вони тендітні? – Ви ж не хочете, щоб прикраса зламалася і зашкодила дитині.

• Чи не дряпається прикраса? Якщо ви розумієте, що дряпається, уявіть, як це буде для ніжної дитячої шкіри.

• Чи міцно тримаються камінчики на прикрасі? Адже якщо ні, то вони можуть відпасти і опинитися в роті у малюка.

Якщо у прикрас, які ви збираєтеся одягти, є хоч один з цих недоліків, їх краще залишити в скриньці.

Безпечні прикраси для мам з маленькими дітьми

Тільки те, що ви – мама маленької дитини, не означає, що ви не можете носити красиві прикраси. Навіть з безпечних варіантів вам буде, що вибрати: сережки-гвоздики, короткі намиста і ланцюжки, браслети, які сидять щільно по зап'ястку і кільця без каменів на ніжці або з гострим огранюванням. Головне – пам'ятайте: все, що ви одягаєте, включаючи і прикраси, має бути практичним і безпечним для оточуючої малечі.

Алергія на прикраси – ще одна небезпека

Алергія на метали зустрічається не так уже й рідко, і ваша дитина також може бути чутливою до нікелю (найбільш частий алерген, що зустрічається в прикрасах). Не купуйте дешеву біжутерію, яка може його містити. Справа в тому, що дівчатка люблять міряти мамині прикраси, а діти молодшого віку – тягнути все до рота (а це ще гірше, ніж дотик алергену до шкіри).

Також дешевої біжутерії варто уникати через можливість вмісту в ній свинцю. Дітлахам протипоказано все, що може містити свинець, в тому числі і взаємодія з такими прикрасами.

З огляду на все вищенаписане, ми рекомендуємо мамам з маленькими дітьми вибирати для себе гіпоалергенні прикраси з акуратним, стриманим дизайном – вони будуть і практичними, і жіночними.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас