Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про користь їжі, приготованої на грилі

Про користь їжі, приготованої на грилі

Їжа, приготована на грилі, може бути неймовірно різноманітною: починаючи зі стейків, реберець, бургерів і хот-догів, і закінчуючи овочами і навіть фруктами на грилі. Та це ще не найкраще в ній – страви з гриля корисніші, ніж зі сковороди, а якщо навчитися правильно їх готувати, вони можуть стати невід'ємною частиною вашого здорового способу життя. До того, ж, сам процес приготування такої їжі – це веселий і цікавий час, що проводиться в колі близьких друзів і сім'ї.

У вас є цілих 5 чудових причин завітати до інтернет-магазину «Грілекс» - https://grillex.com.ua/category/grills - і вибрати свій гриль, який буде довгі роки радувати вас смачними і корисними стравами. Адже їжа з гриля завжди смачніша, а до того ж, ще й корисніша, ніж приготовлена на сковороді і навіть в духовці.

5 корисних причин готувати на грилі

Причина 1: Їжа, приготована на грилі не така жирна

Коли ви готуєте на грилі, жир, що міститься в продуктах, стікає крізь ґрати гриля (а не продовжує смажитися на сковороді або деко).

Причина 2: Овочі на грилі корисніші

Чи знали ви, що мінерали і вітаміни в овочах зберігаються, коли ви готуєте їх на грилі? Принаймні, це стосується овочів з низьким вмістом води. Крім того, на грилі овочі, знову ж таки, готуються без жирів – лише свіжі і приправлені улюбленими спеціями. Тому, чи готуєте ви їх на решітці, чи в фользі, овочі гриль завжди будуть кориснішими за приготовані на плиті або в духовці.

Причина 3: На грилі м'ясо зберігає поживні речовини

Під час приготування на грилі м'ясо зберігає більшість своїх поживних речовин, як наприклад, тіамін і рибофлавін. Вони необхідні для нашого здоров'я. Від м'яса на грилі ви отримаєте максимум користі!

Причина 4: Ніякого додаткового жиру

Коли ви готуєте на грилі, вам не потрібно додавати до страви додатковий жир – вершкове масло, рослинну олію тощо. Природного соку з м'яса і овочів буде достатньо для того щоб їжа не була сухою. У підсумку ви отримуєте соковиті і ароматні страви з мангалу, не споживаючи зайвих калорій і шкідливого жиру.

Причина 5: Час на вулиці із задоволенням і з користю

Гриль змусить вас і ваших рідних та близьких проводити час на свіжому повітрі. Більшість людей ще й грають в активні ігри під час того, як їжа готується на грилі, що теж дуже корисно для здоров'я.

Як зробити їжу, приготовлену на грилі, ще здоровішою?

Отже, тепер ви знаєте, що покупка гриля-барбекю від Грілекс стане більш ніж вдалим рішенням! Але ви можете отримувати ще більше користі від їжі, приготовленої на улюбленій грікльовій установці. Як саме?

1. Купуйте нежирне м'ясо

Щоб зробити м'ясні страви на грилі ще більш здоровими, вибирайте для їх приготування нежирне м'ясо: рибу, курку, індичку, яловичину (не мармурову) і вирізки свинини без жиру.

2. Готуйте більше овочів на грилі

Всі основні страви повинні включати в себе овочі. Що б ви не готували, завжди знайдуться овочі, які відмінно доповнять страву на грилі: цибуля, паприка, кукурудза, цукіні, баклажани, гриби, помідори і т.д. Крім того, ви можете готувати овочеві шашлички, що теж дуже смачно і корисно! Спробуйте злегка приправляти їх бальзамічним оцтом.

3. Готуйте на газу, а не на вугіллі

Їжа з димком буде не такою корисною, як приготована на газу. Плюс, на відкритому вогні ми часто пережарюють м'ясо, що також не дуже корисно. Тому, якщо для вас дуже важливо саме здорове харчування, зробіть вибір на користь газового гриля.

4. Маринуйте м'ясо

Маринуйте курку, яловичину, свинину. Це може бути просто сіль і перець, лимонний сік, соус теріякі, готові маринади з магазину і т.д. Маринування не тільки покращує смак м'ясних страв, а й допомагає на 99% позбутися від шкідливих речовин, які можуть бути присутніми в м'ясі.

5. Пробуйте й експериментуйте!

Пошукайте нові рецепти для гриля в інтернеті. Ви знайдете величезну кількість креативних рішень і зможете готувати не саму здорову їжу (як піца) на грилі, щоб зробити її кориснішою. Ви можете експериментувати до безкінечності, відкриваючи для себе нові і нові здорові делікатеси.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас