Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати штори в дім: поради дизайнерів

Як вибрати штори в дім: поради дизайнерів

Купувати чи замовляти пошиття штор за індивідуальним дизайном? Гачки чи люверси? Яку довжину, ширину, матеріал вибрати? Знаючи все це, ви зможете підібрати ідеальні штори для свого інтер'єру.

Штори – це щось більше, ніж просто оформлення вікон. Вони можуть стати основою інтер'єру і задати його настрій, атмосферу. Крім того, штори практичні: вони захищають нас від світла, спеки та холоду, сторонніх поглядів. У сучасному розмаїтті матеріалів і дизайнів кожен зможе підібрати те, що йому ідеально підійде. А щоб ви не губилися в цьому практично нескінченному виборі, дизайнери салону «Жаккард» - https://jakkard.com.ua/ - поділяться з нами тонкощами вибору домашніх штор.

Купувати готові штори чи шити за індивідуальним дизайном?

Готові штори. Якщо ви хочете легко і швидко оновити обстановку в будинку, покупка готових штор стане відмінним вибором. Ви привозите їх з магазину, розвішуєте, і готово! Не потрібно чекати, поки вам їх пошиють, та й вибір ваш буде досить обмеженим, тому визначитися з покупкою буде простіше.

Звичайно ж, є у покупки готових штор і свої недоліки. Знову ж таки, це обмеженість асортименту – вам доведеться вибирати з того, що є. І якщо у вас нестандартні вікна, знайти те, що потрібно, може бути проблематично. Крім того, в мас-маркет шторах зазвичай використовуються тканини нижчої якості, ніж при індивідуальному їх пошитті.

Штори за індивідуальним дизайном повністю відповідатимуть вашим потребам і побажанням. Ви зможете вибрати потрібний колір, малюнок, матеріал і стиль оформлення вікон. Також ви зможете додати деякі деталі, яких немає в звичайних шторах. Ваші штори на замовлення можуть бути виготовлені в будь-яких, навіть самих нестандартних розмірах і формах. А значить, ви можете бути впевнені в тому, що вони ідеально пасуватимуть вашим вікнам.

Недоліком же в цьому випадку є час, який потрібен на розробку і затвердження дизайну, а також виготовлення штор. Це може зайняти пару-трійку тижнів, в залежності від того, де буде замовлятися матеріал, і як швидко ви з дизайнером знайдете те саме ідеальне рішення. Крім того, дизайн та пошиття штор може коштувати дорожче, але ви повинні розуміти, що за ці гроші ви отримаєте штори, що за виглядом і якістю в рази перевершують ті, що продаються в магазинах.

Вибираємо штори під свій інтер'єр: поради дизайнерів

Ніколи не економте на своїх шторах. Виділіть бюджет і дозвольте собі максимум на ці кошти. І, незалежно від бюджету, постарайтеся найняти дизайнера. Справа в тому, що фахівець хоч і візьме плату за свою роботу, але допоможе вибрати найкращі матеріали і дизайн на ваш бюджет. Він може замовити для вас тканину на штори дешевше, так як має свою базу контактів і знижки від них. Крім того, навіть недорогі штори при дизайнерському підході виглядатимуть на порядок краще, ніж просто куплені в магазині.

Кріплення штор

Кріплення штор безпосередньо вплине на те, як вони виглядатимуть на вікнах:

Люверси. Це проста і сучасна естетика. Завдяки їм штори складаються рівномірними складками і потребують мінімум місця з боків від вікна.

Французькі складки. У цьому випадку вгорі по три складки збирається в одну. Таке рішення дорожче за інші через трудомісткість, але і виглядає воно дуже ефектно.

Кільця також будуть створювати великі, але не такі впорядковані складки, як люверси, і краще підійдуть для неформальних, домашніх інтер'єрів.

Збірка на гачках - мабуть, найпоширеніше рішення. З гачками штори збираються в акуратну дрібну складку і можуть повністю вирівнюватися на карнизі.

Матеріал штор

Штори – недешева покупка, яка, як ми розраховуємо, буде служити багато років. Тому для штор краще вибирати якісний, зносостійкий матеріал, який можна прати в машинці і гладити. Але і забарвлення штор не менш важливе, адже вам доведеться дивитися на них довгі роки. Подумайте, чи не набридне вам обраний колір і малюнок. А також візьміть зразок додому і подивіться, як він виглядатиме при вашому конкретному освітленні (адже воно може сильно впливати).

Також подумайте про те, який ефект ви хочете створити. Наприклад, льон (особливо вишитий) дуже гарний за своєю природою і дарує теплий, домашнє настрій. Але він ніколи не буде лежати рівно або струмувати. Тому вирішіть, якого ефекту ви хотіли б домогтися, і поділіться цим думками з дизайнером. Так, в компанії «Жаккард» вам запропонують більше 1000 зразків тканини, так що вам точно буде, з чого вибрати!

Також, в залежності від ваших потреб, вам можуть підібрати затемнюючу або утеплюючу підкладку на штори.

Тюлі

Тюлі надають м'якості загальному вигляду вікна, пропускають максимум світла вдень, проте, забезпечуючи приватність. А ще вони корисні для здоров'я: тюлі збирають на себе пил і інші забруднення з повітря, яке заходить крізь вікна, завдяки чому астматикам і алергікам легше дихається. Але прати їх, звичайно ж, при цьому потрібно регулярно.

Доглядайте за шторами правильно

Деякі штори можна прати, іншим же показана тільки суха хімчистка. У будь-якому випадку, намагайтеся робити це якомога рідше, щоб матеріал штор максимально довго зберігав свій привабливий зовнішній вигляд. Щоб прати (чистити) штори доводилося рідше, під час прибирання «проходьтеся» по ним пилососом зі спеціальною щіточкою для м'яких меблів.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас