Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ефективний пошук роботи в Мережі – як шукати?

Ефективний пошук роботи в Мережі – як шукати?

Здавалося б, з настільки широкою популярністю, Інтернет повинен лише спрощувати процес пошуку роботи. Насправді ж, виявляється все з точністю до навпаки, і величезна кількість вакансій, роботодавців і різноманітних ресурсів робить цей процес ще більш складним і трудомістким. Щоб знайти підходящу вакансію доведеться витратити чимало часу на пошуки і розсилку резюме потенційним роботодавцям. Як же зробити пошук більш ефективним?

Як кажуть досвідчені рекрутери і кадровики, пошук роботи – це теж робота, і тому, якщо ви мрієте про нормальний режим праці, хороший соцпакет, стабільний заробіток 1або перспективну посаду у великій компанії, підійти до 1цього питання варто з усією відповідальністю. Однак де шукати підходящу вакансію?

Основна маса претендентів починає свої пошуки з сайтів з вакансіями – таких в мережі сила-силенна, і на кожному з них можна знайти тисячі вакансій у всіх регіонах країни, а також за її межами. З появою таких сервісів знайти роботу навіть в іншій країні, не виходячи з дому, цілком можливо. Тим більше, що і відкрити робочу візу, завдяки таким компаніям як «Візія» - multi-viza.com.ua сьогодні досить просто!

Питання ж у іншому – як серед такого розмаїття вакансій вибрати те, що потрібно? – Просто! Вам не потрібно з кожним днем переглядати всі сайти з пошуку роботи, знайдіть для себе 2-3 найкращих і регулярно оновлюйте своє резюме на них, переглядайте свіжі варіанти. Цього цілком достатньо, тому як дуже часто на різних сайтах інформація просто дублюється, і ви будете витрачати свій дорогоцінний час на те, що вже і так бачили.

Але зверніть увагу, що основна маса сайтів не дає можливості зв'язатися безпосередньо з роботодавцем, а дозволяє лише відправити відгук, резюме та супровідний лист. Так, на початковому етапі вас будуть відбирати саме за вашим резюме, тому, якщо ви хочете знайти роботу своєї мрії, зробіть своє резюме максимально привабливим і цікавим з точки зору потенційного роботодавця.

Крім того, топові сайти також пропонують увазі шукачів роботи цікаві статті та матеріали на актуальні теми: як правильно оформити резюме, що написати в ньому, а чого не варто, як підготуватися і вдало пройти співбесіду, які питання ви повинні задати роботодавцю тощо. Все це допоможе вам відчувати себе впевненіше і показати себе виключно з найкращого боку.

Якщо пошук вакансій на сайті не дав результатів, зверніть увагу на інші джерела інформації. Тим, хто має вузькоспеціалізовану сферу діяльності, корисно буде пошукати тематичні форуми і співтовариства, де нерідко роботодавці також підбирають собі співробітників.

Звернутися можна і до сайтів державних структур, наприклад Центру зайнятості, сайтів кадрових агентств і соціальних мереж – тут також можна знайти чимало актуальних оголошень про відкриті вакансії на сьогоднішній день.

Сьогодні на ринку праці можна знайти досить багато людей, які хочуть працювати, тому компаніям, що оголошують про конкурс на хорошу посаду, як правило, є з кого вибрати. Тим більше, якщо мова йде про оголошення, розміщені на сервісі пошуку роботи або в соціальних мережах. У цьому випадку, щоб виділитися, варто приділити пару-трійку годин і самостійно пошукати ті компанії, в яких вам би хотілося працювати.

Відправляючи резюме безпосередньо в відділ кадрів фірми через сайт компанії, ви гарантовано привернете більше уваги до себе, покажете свою ініціативність та бажання працювати саме в цій фірмі, що стане хорошим бонусом для вас.

Отже, для того щоб пошуки нової роботи у вас не затягнулися на довгі місяці, стежте за новинами і новинками у сфері яка вас цікавить, частіше спілкуйтеся зі своїми «колегами» по спеціальності і не бійтеся проявити ініціативу. Не забувайте, знаходить той, хто шукає, і ми вам бажаємо знайти і отримати роботу своєї мрії! Успіхів!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас