Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вирушаємо на рибалку – як навчити дитину ловити рибу?

Вирушаємо на рибалку – як навчити дитину ловити рибу?

Літо – прекрасний період для проведення часу на свіжому повітрі. Якщо вам набридли парки та міські місця відпочинку, тоді можна всім разом вирушити на природу і заодно навчити чадо чомусь новому. Відмінною ідеєю для цього може стати перший похід на спільну рибалку.

Як підготуватися до риболовлі з дитиною

Ловля риби з дитиною трохи відрізняється від того, як звикли це робити дорослі, і тому до такого заходу доведеться трохи підготуватися заздалегідь. Що потрібно зробити?

Для початку дитині потрібно вибрати вудилище як для дитини, так і для себе. Для малюка краще обирати щось простіше і коротше, а для батька можна вибрати і що-небудь цікавіше. В інтернет-магазині https://fishingroi.ua/ ви зможете вибрати і придбати не тільки вудилища, а й снасті, і прикорм, і рибальські аксесуари. Причому тут діє приємна система знижок при покупці вже від 210 грн!

Також для малюка найкраще взяти звичайний невеликий, але яскравий поплавок, який буде дуже помітним, прикріпити невеликий гачок для маленької риби і маленький грузик. Для першої риболовлі цього буде достатньо.

Ще одне, про що вам слід подумати заздалегідь – це місце для риболовлі. Вирушати на човні на середину водойми не радимо, тому що в перший раз дитина може почуватися некомфортно, краще вибрати місце на березі, де є мальок: краснопірка, піскар, уклейка тощо. Можна заздалегідь прикормити рибу кашею або хлібом. Також для такої риби не забудьте заздалегідь накопати черв'яків.

Як навчити дитину ловити рибу

Скажемо відразу, що починати процес навчання варто з дитиною не молодше 3-х років, а краще навіть – з 4-5 років. Перед риболовлею попередьте малюка, що в такому місці потрібно вести себе вкрай тихо: не шуміти і розмовляти пошепки. Якщо ваша дитина не боїться хробаків, тоді покажіть їй, як насаджувати черв'яка. Перший раз самі закиньте вудку, витягніть і дайте дитині повторити. Коли малюк закине вудочку, поясніть, що для досягнення результату варто якомога менше ворушити вудку і просто чекати.

Чого чекати? – Коли поплавок почне злегка грати на поверхні води, в цей момент не варто нічого робити, але треба придивитися і приготуватися, а ось як тільки поплавок піде під воду – тягнути. Звичайно, щоб зловити першу рибку, доведеться набратися терпіння і почекати. Для багатьох дітей – це найбільша трудність, але як тільки дитина отримає перший результат, свою першу спійману рибку, їй неодмінно захочеться спробувати ще раз, і в наступні рази терпіння буде більше.

До речі, для багатьох дітей дуже важлива гуманна складова рибної ловлі. То ж якщо ваша дитина належить до їх числа, тоді замість черв'яків краще візьміть рослинну наживу, наприклад, м’якіш хліба. Також, коли дитина впіймає рибку, постарайтеся якомога акуратніше звільнити її і дати дитині випустити її рибку назад в річку – так малюк, з одного боку, почуватиметься переможцем, а з іншого – його не мучитиме совість за рибку.

Приємної вам риболовлі, та нехай ваша дитина залишиться в захваті від вашого захоплення!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас