Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати дитині вдале ім´я

Вибрати дитині ім'я

Вибір імені для майбутньої дитини часто стає причиною домашніх війн, з-за нього, необачно вимовленого вголос завчасно, можуть витягнутися обличчя у дідусів і бабусь. Придумати новонародженому відповідне ім´я набагато складніше, ніж вибрати ліжечко, коляску і памперси.

У прийнятті цього рішення зазвичай хочуть взяти участь і близькі, і далекі родичі. Кожен вважає своїм обов´язком взяти участь у процесі, дати пару-трійку порад, а потім запекло відстоювати свою версію. Краще за все тримати обране ім´я в секреті - збережете нерви. І найголовніше - пам´ятати про інтереси дитини.

Вибір імені - одне з найбільш відповідальних рішень батьків.

Перевірте сполучуваність імені та прізвища

Якщо ім´я закінчується на ту ж голосну, з якої починається прізвище, це може викликати проблеми при вимові. Крім того, довгі прізвища краще поєднуються з короткими іменами. Інакше може вийти дуже помпезно, пафосно і нудно!

Не варто вибирати дуже популярне ім´я

Напевно знайдеться ще кілька батьків, які зробили такий же «оригінальний» вибір і дитина буде приречена постійно здригатися - чи її це гукнули, зробили зауваження, викликали до дошки, чи сусіда з таким самим ім´ям. Крім того, пройде пара-трійка десятиліть і за ім´ям вашої дитини можна буде «вирахувати» приблизну дату її народження. Дівчаткам це може і не сподобатися.

Зважте всі «за» і «проти» перш, ніж назвати дитину на честь родича, навіть якщо цей родич ви самі.

По-перше, як слід подумайте, як буде малюкові з «несучасним» ім´ям серед однолітків, які отримали модні імена, якщо ви хочете назвати його на честь прадідуся або прабабусі?

По-друге, якщо батька і сина (чи маму і доньку) звуть однаково, то неминуче додавання приставки «молодший (а)», щоб остаточно не заплутатися. Такій дитині буде складніше дорослішати - адже йому щодня по кілька разів повторюють «Ти молодший!».

Психіатри вважають, що краще дитині дати ім´я, відмінне від імені батьків, ніж заздалегідь приректи її через це на постійний головний біль або самоприниження.



Дізнайтеся, що означає ім´я, яке ви обрали

Рано чи пізно дитину почне цікавити питання про те, що означає її ім´я. Так що краще заздалегідь поцікавтеся, що ховається за звучними іменами, деякі їх тлумачення не дуже добрі, наприклад: Вадим - забіяка, Гнат - ненароджений, Марія-гірка, сумна.

Підійдіть до вибору відповідально

Чиказькі вчені вважають, що люди з кумедними, дивними або смішними іменами в чотири рази частіше за інших схильні до різних психічних захворювань. Дитина з іменем, яке може викликати глузування, постійно займає кругову оборону. Вона змушена боротися за нормальне ставлення до себе, а звідси недалеко до підвищеної вразливості, неврівноваженості і депресій. Заодно перевірте на «екологічну» безпеку поєднання імені та по батькові, щоб не вийшла Шехеразада Степанівна або Джульєтта Іванівна.

Імена, які не подобаються дівчатам
Аделаїда, Анюта, Варя, Зіна, Параша, Фрося, Зоя, Марфа, Олімпіада (Липа), Раїса.

Імена, які не подобаються хлопцям
Валентин, Василій, Кузьма, Лаврентій, Макар, Митрофан, Федір.

Чоловічі імена, що передвіщають важку долю
Борис, Валерій, Володимир, Григорій, Давид, Роберт, Ярослав.

Жіночі імена, що передвіщають важку долю
Олександра, Анна (Ганна), Олена, Маргарита, Марія, Тетяна, Фая, Ярославна.

За матеріалами pssp.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас