Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Коляска 3 в 1: плюси, мінуси та особливості

Коляска 3 в 1: плюси, мінуси та особливості

З появою малюка батьки в першу чергу замислюються про придбання транспорту для вуличних прогулянок. Серед популярних варіантів — універсальна коляска 3 в 1, в якій поєднані люлька для новонародженого, прогулянковий блок і автокрісло. Багатофункціональний транспорт, розрахований на тривалий термін використання (аж до моменту, поки дитина не відмовиться від візка), дозволяє заощадити час і гроші.

Основу подібних моделей становить велика рама (зазвичай алюмінієва або металева), що регулюється по висоті, до якої по черзі кріпляться різні блоки. Малюкові ще немає й півроку? Можна поставити люльку і відправитися на знайомство з природою. Дитина вже вміє сидіти і активно проявляє інтерес до навколишнього середовища? Пора пересадити її в прогулянковий блок. Має бути поїздка в машині? Для цих цілей в наборі передбачено автокрісло. Також люльку й автомобільне крісло можна використовувати окремо від шасі для перенесення (наприклад, вирушаючи в магазин або на пікнік).

Плюси і мінуси колясок 3 в 1

Як показує практика і відгуки покупців, в універсальних візках набагато більше переваг, ніж недоліків.

Плюси:
  1. Зручність малюка. Якщо в колясках-трансформерах посадкове місце часто виявляється вузьким, та й сама конструкція викликає дискомфорт у дитини, то універсальні моделі являють собою три різних, але повноцінних види дитячого транспорту.

  2. Простота експлуатації. Схема кріплення інтуїтивно зрозуміла і цілком надійна, тому з нею легко розберуться навіть недосвідчені батьки. Деталі легко знімаються і фіксуються, не вимагаючи зусиль.

  3. Все під рукою. Вам не доведеться витрачатися на три різних предмети, а потім в метушні шукати потрібний перед виходом з дому.

  4. Високі експлуатаційні характеристики. Універсальні коляски відрізняються укріпленим, надійним шасі, яке витримує навіть максимальні навантаження і не ламається на стиках. Прохідні колеса легко долають сніг, сльоту, вибоїни на дорогах.

  5. Істотна економія. Ви купуєте один дитячий транспорт замість трьох, що набагато вигідніше.

  6. Широкий функціонал. Крім основних частин, коляски 3 в 1 часто комплектуються накидкою-дощовиком, сумкою для мами, кошиком для іграшок, антимоскітною сіткою і іншими корисними дрібницями.
Мінуси:
  • висока вартість, яку доведеться заплатити відразу, а не за кілька разів, як буває в разі покупки різних видів дитячого транспорту окремо;

  • громіздкість конструкції: в зборі всі деталі коляски 3 в 1 займають багато місця, тому потрібно заздалегідь продумати, де зберігати невикористовувані блоки;

  • висока посадка прогулянкового крісла, що іноді лякає молодих батьків.

Підіб'ємо підсумки

Універсальна коляска 3 в 1 — зручний, функціональний і вигідний варіант дитячого транспорту, який можна буде використовувати з моменту народження малюка і до 3-4-річного віку. Плюсів у таких моделях набагато більше, ніж мінусів, а різноманіття варіантів на ринку дозволяє знайти ідеальну коляску собі до смаку.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас