Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Догляд за шкірою дитини влітку

Догляд за шкірою дитини влітку
 

Хто не радіє літу? Адже це саме той період, коли ми можемо носити легкий одяг і насолоджуватися теплом. Та навіть серед цього свята сонця, морозива і відпусток важливо пам’ятати про догляд за шкірою. Особливо це стосується дітей, тому що вони більш вразливі та незахищені перед зовнішніми подразниками. Тож давай розберемося, чим відрізняється дитяча шкіра від дорослої, та як доглядати за нею в спекотний сезон.

По-перше, шкіра дитини більш тонка. У дорослого вона складається з п’яти шарів, а у немовляти їх всього три. Інші два формуються з часом поступово. Дитяча шкіра менш захищена, тому легко піддається подразненням, схильна до алергічних реакцій. Її вразливість можна помітити під час купання малюка – шкіра на долонях і стопах швидко вбирає вологу та зморщується.

Крім загальних особливостей дитячої шкіри, варто пам’ятати, що догляд в залежності від пори року має свою специфіку. Тобто влітку потреби малюка дещо відрізняються, це необхідно враховувати. Тим не менш літній сезон сприятливий для батьків з дітьми, адже в цілому погода хороша, світловий день триває довше, навкруги гарні пейзажі. Тож на що варто звернути увагу в першу чергу, аби літо пройшло комфортно і для вас, і для вашої дитини?

Щодо прогулянок, найкращий час для них – це до 11:00 вранці та після 16:00 ввечері. Якщо день не спекотний, то можна провести більше часу на свіжому повітрі, але перебувати в тіні. Такий варіант буде більш корисним, ніж знаходження під кондиціонером вдома. Якщо ви з малюком збираєтеся на таку довгу прогулянку, заздалегідь подбай про все необхідне: їжу для себе і дитини, воду, запасні підгузники, сухі та вологі серветки, іграшки та інше. Але май на увазі, що хоч малечі і необхідний вітамін D, який виробляється під дією сонячного випромінювання, слід уникати тривалого впливу ультрафіолету.

Обов’язково перед виходом з дому необхідно нанести на шкіру сонцезахисний крем. Засіб має бути призначений для дітей і мати натуральний склад. Наприклад, можемо порекомендувати захисний крем “Парасолька від сонця” з SPF 50 від польського бренду Momme. Компанія спеціалізується на косметиці з натуральними і безпечними компонентами для догляду за шкірою вагітних, годуючих мам та дітей. Їх сонцезахисний крем буде корисним для ніжної дитячої шкіри з першого дня життя. Він містить екологічні фізичні фільтри, рослинні олії, вітамін Е та інші активні інгредієнти. Дія крему спрямована на захист, зволоження і живлення шкіри. Та яким би якісним і ефективним не був би засіб, оновлювати його слід регулярно, кожні дві години, або після купання чи в разі стирання одягом/рушником.

Розібравшись з прогулянками і захистом від сонця, поговоримо про купання. Адже влітку цій процедурі варто приділити більше уваги. Купати малюка достатньо один раз на день, а ось підмивати краще частіше. Намагайся мити водою та, по можливості, менше користуватися вологими серветками. Використовуй гелі або емульсії для купання, що не пересушують шкіру, а після наносити зволожуючий крем, молочко або олію. Не забувай про долоні, маленькі діти часто стискають кулачки, через що вони пітніють. На відміну від шкіри тіла, обличчя менш захищене від зовнішніх факторів, тож йому необхідний додатковий догляд. Протягом дня протирай личко малюка (особливо ділянки навколо носа, за вухами і в куточках рота) ватними дисками, зволоженими очищеною водою.

Авжеж, пам’ятай про необхідність час від часу провітрювати кімнати. Коли включаєш кондиціонер, не слід занадто охолоджувати приміщення, щоб уникнути різкого перепаду температур.

Власне, ми проговорили базові вимоги для догляду за дитиною влітку. Як бачиш, комфортно провести з малям найбільш сонячний сезон не складно, якщо враховувати особливості дитячої шкіри та організму в цілому. Аби спростити цей період ще більше, рекомендуємо онлайн-магазин високоякісної доглядової косметики Cosibella.com.ua, в якому ти можеш придбати безпечні та ефективні засоби як для себе, так і для дитини. Насолоджуйся літом без зайвих турбот!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас