Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати ліки від алергії?

Як вибрати ліки від алергії?

Люди, які страждають від алергії, постійно шукають засоби, які допомогли б упоратися з нав'язливими неприємними симптомами. Та щоб вибрати правильні ліки від алергії, вам спочатку потрібно визначити її ознаки, а потім зрозуміти, як працюють ці препарати, і на які симптоми кожен з них орієнтований.

Але проблема в тому, що на полицях сучасних аптек пропонуються сотні протиалергенних препаратів. Так, заглянувши на сайт apteka-ds.com.ua, ви побачите величезний асортимент ліків від алергії різної вартості і форми випуску, в якому легко розгубитися. Насправді ж, все не так складно. І щоб ви могли самостійно підібрати те, що потрібно саме у вашому випадку, команда аптеки D.S. підготувала корисну базову інформацію.

Які бувають ліки від алергії?

Серед протиалергенних ліків найбільш поширені антигістамінні, протинабрякові, комбіновані препарати і кортикостероїди. Щоб вибрати те, що підійде у вашому випадку, вам варто дізнатися більше про кожен з них.

Антигістамінні препарати

Вони блокують гістамін в організмі, що в свою чергу, зменшує симптоми алергії, такі як нежить, чхання та свербіж в очах. Антигістаміни можна купити в формі таблеток, рідини, назального спрею або очних крапель.

Проте ви повинні знати, що антигістамінні препарати можуть викликати сонливість – якісь більше, а якісь менше. Тому починаючи їх прийом, вам варто відмовитися від водіння і роботи з важкою технікою, поки ви не дізнаєтеся, як обраний засіб впливає на вас.

ліки від алергії

Протинабрякові препарати

Вони звужують набряклі назальні тканини і судини, щоб позбавити від закладеності носа. Їх також можна купити в формі таблеток, рідини, назального спрею або очних крапель. Деякі з них, як Візін, можуть також боротися зі свербіжем в очах і сльозливістю.

Протинабрякові засоби можуть викликати безсоння, підвищений тиск і слабкий потік сечі. Їх небезпечно приймати людям, що страждають від високого тиску, глаукоми і проблем із сечовипусканням, пов'язаних зі збільшеною передміхуровою залозою. І обов'язково консультуйтеся з лікарем з приводу прийому таких препаратів, якщо у вас є захворювання серця, щитовидки або діабет.

Комбіновані ліки від алергії

Це препарати, одночасно і антигістамінні, і протинабрякові. Вони здатні боротися відразу з багатьма симптомами алергії і, як правило, продаються в формі таблеток. Такі ліки можуть викликати всі побічні ефекти, описані в двох попередніх варіантах.

Назальні кортикостероїди

Вони знижують запалення в носі, через що зменшується закладеність, нежить і чхання, пов'язані з алергією. Такі препарати завжди йдуть в формі назального спрею, і їх можна приймати тільки після консультації з лікарем людям, які страждають від глаукоми або катаракти.

Імунотерапія

Це можуть бути уколи, таблетки або оральні краплі. Їхня дія зосереджена на збільшенні кількості алергенів для вироблення антитіл. Як наслідок, ви стаєте менш чутливими до алергенів і краще їх переносите.

Якщо ви не можете приймати ліки від алергії через перераховані вище проблеми зі здоров'ям, спробуйте альтернативні способи боротьби з нав'язливими симптомами. Промивання носа фізіологічним розчином, рясне пиття (особливо води) і відпочинок допоможуть полегшити симптоми алергії.

Важливо: не варто починати прийом ліків від алергії без консультації лікаря. Розкажіть йому про те, які медикаменти ви ще приймаєте, від яких проблем зі здоров'ям страждаєте, і він допоможе підібрати те, яке буде найбільш ефективним у вашому випадку.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас