Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як обрати настільну гру: українська мова та інші критерії

Як обрати настільну гру: українська мова та інші критерії

Пошук настільної гри, яка чудово підійде на роль подарунка для дитини – завдання, яке потребує максимально відповідального підходу. Під час вибору настолки важливо врахувати головні захоплення чада, а також звернути увагу на цілу низку важливих особливостей ігрового «інтерфейсу».

Яким саме критеріям варто приділяти увагу, щоб знайти справді ідеальну настільну гру?

Мова

Одна з найголовніших характеристик – це, беззаперечно, мова гри. Оптимальне рішення – гейм з україномовним оформленням. Він дозволить дитині розширити словниковий запас, дізнатися значення нових термінів, покращити вимову проблемних звуків.

Продаються настільні ігри українською мовою за посиланням https://gametime.com.ua/nastilni-igry/game-mova-ukrayinska/.

Для дітлахів, які активно вивчають іноземні мови, в асортименті можна знайти англомовні настолки. Також існують мовонезалежні ігри, які не мають жодного зв’язку з будь-якою мовою.

Якість матеріалів виготовлення

Ігрове поле, кубики, картки та інші компоненти, потрібні для проходження, мають бути виготовлені з якісних, стійких до пошкоджень матеріалів. Крім того, сировина, яка використовується під час виробництва, повинна бути екологічною і цілком безпечною.

Також доцільно робити акцент і на таких нюансах:
  1. якість друку;
  2. розміри ігрових елементів;
  3. зрозумілість інструкції.

Призначення

Не варто дарувати дітям ігри, призначені виключно для дорослих. Настолки з поміткою «18+» не підходять ні для школярів, ні для підлітків. Вони, зазвичай, містять матеріали, неприйнятні для дитячої аудиторії. Так само недоцільно придбавати дитячі гейми для користувачів, вік яких перевищує 18 років.

Наприклад, розпусна версія «Вибухових котиків» навряд чи підійде для учнів молодших класів, а «АБВ Веселка» точно не зацікавить студентів.

Тематика

Що стосується тематики, її слід підбирати з урахуванням інтересів і захоплень гравців. Так, любителям загадок і кросвордів точно сподобаються вікторини, прихильники стратегій будуть у захваті від «Монополії» або гри «СЕРП», а фанати карт з першого погляду закохаються у «Манчкін», «Дубль» чи «Уно».

Кількість гравців

Справжня знахідка для інтровертів — це настолки, в які можна грати без компаньйонів. Екстравертам точно прийдуться до смаку гейми, розраховані на великі компанії. А найуніверсальнішим рішенням вважаються ті ігри, кількість гравців у яких може варіюватися.

Серед значущих параметрів вибору також варто згадати такі: репутація видавця, жанр, особливості зовнішнього вигляду і, звичайно, ціна.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас