Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як змусити дитину носити маску?

Як змусити дитину носити маску?
 

Маски стали для нас предметом першої необхідності, і тепер в громадських місцях їх зобов'язані носити навіть діти. Але дитину складніше умовити носити маску: пояснити їй необхідність такої міри і змусити потерпіти той дискомфорт, який вона приносить. Та все ж можна постаратися – наші поради повинні вам в цьому допомогти.

Як змусити дитину носити маску?

1. Поясніть. Розкажіть дитині, що зараз лікарі наполягають на тому, щоб всі носили маски. Це необхідно для того, щоб захистити себе і оточуючих від коронавірусної хвороби. Маска захистить від цього і іншого вірусу і знизить ризик захворіти.

2. Купіть маску, яка подобається дитині. Малеча охоче носить речі та аксесуари, які вибирає сама. Тому дайте дитині вибрати колір і дизайн масочки, а краще виберіть відразу 2-3, щоб їх можна було змінювати настільки часто, наскільки це необхідно.

3. Замініть резинки. Якщо дитина скаржиться, що маска тисне їй на вуха, ви можете замінити резинки, зробивши їх більш вільними, або пришити нові так, щоб вони охоплювали голову, а не трималися на вухах.

4. Будьте гарною рольовою моделлю. Просячи малюка носити маску, одягайте її і самі. Показуйте на власному прикладі, що маску слід одягти перед входом до громадського транспорту, до магазину, коли поруч багато людей... Робіть це разом з дитиною, щоб у неї виробилася така звичка.

5. Нагороджуйте дитину за старання. Якщо вона носить маску справно, придумайте маленьку винагороду, щоб мотивувати її продовжувати в тому ж дусі.

Яку маску купити дитині?

Експерти рекомендують купувати дітлахам прості тряпчані маски, які щільно (і зручно) закривають ніс і рот. Респіратори N95 і хірургічні маски краще залишити медпрацівникам. Але якщо ваша дитина знаходиться в зоні підвищеного ризику, їй можна купити респіратор N95.

!Діти, які мають проблеми з розвитком, складності з диханням, і малюки до 24 місяців не повинні носити маски взагалі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас