Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зубні імпланти: чи підходить це вам?

Зубні імпланти: чи підходить це вам?

Незважаючи на значний розвиток стоматології, багато людей все ж втрачають зуби – в основному, в результаті карієсу, парадонтозу, травм. Та якщо раніше ця проблема вирішувалася лише мостами або протезами, то сьогодні нам доступна послуга імплантації.

Сучасна стоматологія у Львові «Cиметрика» пропонує послуги з імплантації зубів на найвищому рівні. На сайті symmetrica.ua ви зможете дізнатися більше про дану послугу: одноетапну і двоетапну імплантацію; а також записатися на консультацію до спеціаліста. Та щоб ви могли адекватно оцінити, чи стоматологічна імплантація є саме тим, що вам потрібно, чи підійде вам таке рішення, лікарі клініки «Cиметрика» розкажуть більше про імплантацію зубів, її ризики та переваги.

Що таке зубні імплантати?

Стоматологічні імпланти замінюють зубне коріння, слугуючи міцною основою для фіксованих (перманентних) або знімних коронок. Останні виготовляються за зліпками вашого зубного ряду та ідеально «вписуються» в зубний ряд.

Які переваги імплантації зубів?

У зубних імплантатів є дійсно чимало переваг:

• Зовнішній вигляд – імпланти виглядають, ніби власні зубки, проте здорові й красиві!

• Чітка мова – на відміну від протезів, які можуть впливати на дикцію, імплантати не відчуватимуться у роті, тож не зіпсують вашу мову.

• Комфорт – ви не будете відчувати абсолютно ніякого дискомфорту, ніби це ваші рідні зубки.

• Самооцінка – ви зможете знову не соромитися своєї посмішки й будете почуватися набагато впевненіше.

• Здоров'я ротової порожнини – імпланти не болять та не псуються, на відміну від зубів. Для них не потрібно підпилювати інші зуби, як для установки моста. А ще зводиться до нуля ризик, що під них заб'ється їжа, адже це також негативно позначається на здоров'ї ротової порожнини.

• Міцність – стоматологічні імплантати міцні, вони служать роками й навіть десятиліттями, а при належному догляді можуть прослужити все життя.

Яка ймовірність успішної установки імплантів?

Їх успішна установка залежить від місця, в яке вони встановлюються, але в загальному вони успішно ставляться і приживаються в 98% випадків. А при правильному догляді – служать все життя.

Чи кожен може поставити собі імпланти?

Зазвичай всім, чиє здоров'я дозволяє перенести видалення зуба чи іншу оральну операцію, можна поставити зубні імплантати. Для їх установки у пацієнта повинні бути здорові ясна й досить товста кістка (але якщо кістки недостатньо, її можна наростити). Завзятим курцям, діабетикам, людям із серцевими захворюваннями і тим, хто проходив радіаційну терапію в області голови та шиї, потрібна буде окрема консультація.

Як відбувається імплантація зубів?

У будь-якому випадку почнеться все з розробки індивідуального плану лікування з урахуванням ваших специфічних потреб, особливостей вашого організму. Якщо на місці, де планується установка імплантата, ще є зуб, його видалять. Коли кістка заживе, в неї встановлять імплант – відновлення після такої операції триває близько 12 тижнів.

Коли ж імплантований корінь приживеться, на нього встановлять замовлену за вашим зліпком коронку та переконаються, що вам нічого не заважає. Ця коронка за формою й кольором повністю повторюватиме ваш зуб, тому навколишні ніколи не здогадаються, що цей зуб не справжній.

Наскільки це боляче?

Більшість пацієнтів говорять про те, що дискомфорт під час процедури можна порівняти з дискомфортом під час видалення зуба. Ви будете під анестезією, тож болючих відчуттів не відчуєте – лише дискомфорт. Післяопераційне відновлення також може бути неприємним, але ясна швидко гояться, і лікар пропише вам щось, щоб мінімізувати неприємні відчуття.

Як доглядати за імплантами?

Доглядати за зубними імплантатами потрібно точно так само, як за рідними зубками: чистити щіткою і ниткою, обполіскувати антибактеріальним розчином і регулярно перевірятися у стоматолога.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас