Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що подарувати дитині на Новий рік?

Новорічний подарунок дитині

Подарунок малюкові до 1 року на Новий рік

Малюк цього віку поки що не усвідомлює, що за свято він святкує, проте добра атмосфера і загальні веселощі обов´язково порадують і його! А подарунки новому члену сім´ї дарувати завжди приємно, і добре, що в цьому віці ще не так важлива новорічна символіка і обов´язкова відповідність святковому дню, адже дитину може зацікавити все, що завгодно!

Якщо у дитини ще немає розвиваючого килимка - саме час подарувати йому такий, куплений в магазині або самостійно зроблений, дитину старше 6-ти місяців зацікавлять і порадують російські матрьошки, неваляшки, можна подарувати їй конструктор із великий блоків, тільки уважно дивіться, щоб на коробці був зазначений вік "від 6 місяців". Для тренування вестибулярного апарату та й просто для задоволення знадобляться підвісні гойдалки, багато мам використовують також стрибуни, а для занять гімнастикою з мамою можна подарувати фітбол (він і самій мамі може виявитися надзвичайно корисним). Щоб не нудно було гойдатися або виконувати вправи, додайте до свого подарунку музичні диски з класичною музикою або спеціальні розвиваючі диски із серії "Музика з мамою". Можна зшити дитині новорічний костюм, навряд чи вона його оцінить, але ж залишаться фотографії! А можна самостійно зробити великий барвистий плакат із зображенням атрибутів і символів Нового року, який стане відмінним розвиваючим посібником для малюка! Подарунок дитині 1-3 років на Новий рік

У цьому віці діти вже раді і подарункам, і новорічній атрибутиці, і отримують задоволення від святкування зі сценками привітаннями від Діда Мороза.

Якщо дитина вже досить адаптована до чужих людей і Ви впевнені, що вона не злякається гучного дядька з бородою, то можна запросити додому Діда Мороза і Снігуроньку. Дитина вже достатньо доросла, щоб подивитися новорічну виставу в ляльковому театрі або відвідати інше новорічне дійство. Можна і самим скласти новорічну казку і влаштувати театр вдома, для цього Вам знадобиться ширма з підручних матеріалів і ляльки-рукавички.

Актуальним на багато років вперед подарунком стає тематичний конструктор, при виборі треба звернути увагу на вік, для якого він призначений і на набір фігурок - буває, що хлопчикові потрібен виключно "Цирк" або "Екскаватор", а на інші він і не зверне уваги. Для розвитку дрібної моторики стануть в нагоді іграшка-шнурівка і "чарівний мішечок", наповнений дерев´яними фігурками різних кольорів, форм і фактур. Відмінним розвиваючим посібником є ігри Нікітіних, можна подарувати і розвиваючі книжки, наприклад, річний комплект "Школа семи гномів".

Якщо малюк небайдужий до музики, швидше за все його порадує ксилофон, а якщо він любить малювати, можна подарувати йому мольберт, крейду і пальчикові фарби.

Подарунок дитині 3-6 років на Новий рік



У цьому віці діти часто заздалегідь "замовляють" дідові Морозу довгоочікувану іграшку, книжку чи подію. Але якщо цього не сталося, або хочеться влаштувати сюрприз, або просто Ви - не один з батьків, а друг або родич і хочеться порадувати малюка подарунком, то для цього віку досить легко визначитися з подарунком, тому що вибір просто величезний.

Найбільше дитину порадує візит діда Мороза з подарунками та іграми, не зайвим буде також придбати квитки на якесь дитяче новорічне дійство.

Можна придбати книгу новорічної тематики або будь-яку іншу подарункову красиву книгу. Якщо книги дитина не дуже любить, можна спробувати подарувати подарунок "у стилі ретро" - придбати діапроектор і набір діафільмів. Розвиваючий ефект їх не поступиться мультикам і комп´ютерним іграм, крім того, перегляд діафільму - це особливе дійство, що супроводжується спілкуванням з сім´єю.

Дівчинка напевно буде рада ляльці, а хлопчику сподобається залізниця.

Для дитини будь-якої статі підійде мозаїка, ігри Нікітіних ("Склади візерунок", "Склади квадрат", "Унікуб" та інші). Зверніть увагу також на дитячі набори для творчості, яких зараз безліч. До речі, якщо у дитини до цих пір немає свого столика або мольберта, то свято - дуже хороший привід їх придбати.

Подарунок дитині 6-10 років на Новий рік



Багато дітей у цьому віці вже не вірять у Діда Мороза, проте як і раніше чекають подарунків, абсолютно точно - від рідних і близьких. Добре, коли дитина "нематеріальним" подарункам радіє не менше, ніж вимірюваним в ціновій категорії. Адже свято з батьками, прикраса квартири і спільні новорічні вироби - це теж подарунки! Правда для них потрібно придбати досить багато "аксесуарів", таких як пензлі, фарби, фігурні діроколи та ножиці-зигзаг, кольоровий папір, вітражні фарби і всяку мішуру. Допоможуть і книги з інструкціями, як робити новорічні вироби.

Гарним подарунком стануть квитки в театр чи кіно, на цікаву виставу, яка відбудеться на канікулах. Якщо хочеться, щоб дитина не тільки цікаво, але і з користю провела новорічні канікули, можна подарувати їй путівку у спортивний або в мовний табір.

Якщо Ваш малюк любить читати, варто підібрати йому красиві книжки новорічної тематики (або цікавої йому тематики). Якщо ж він вважає за краще робити щось руками, тоді можна придбати набір для творчості або прилад для випалювання, багатьом дівчаткам сподобається матрьошка під розпис, термомозаіка, хлопчика може захопити настільна гра типу Скотланд-Ярду або дитячого Скраббла. Актуальним залишається тематичний конструктор типу лего (при виборі зверніть увагу на вік).

Якщо дитину не назвати домосідом, це теж чудово, хай загартовується і дихає свіжим повітрям. Тоді варто подарувати їй ковзани чи лижі, красивий і зручний спортивний одяг, і активно провести канікули всією родиною!

Новорічний подарунок підлітку



11-14 років - це вже не дитина, а справжній підліток. Він вже давно не чекає на діда Мороза, він уже й свято може відзначати не з батьками, а в колі друзів, але подарунки любить, як і раніше. Останнім часом часто на форумах та інтернет-конференціях зустрічаються питання типу: "Що подарувати дитині 12 (13,14,15 ...) років! Все дарували, все є, питаємо - не знає, що"...

От якщо не знає, що, це досить часто не стільки ознака того, що у нього, цієї дитини, все є, скільки ознака небажання пофантазувати. Або ж "подарунок" для нього - є чимось суто матеріальним або просто вимірюваним в якійсь ціновій категорії. Якщо ситуація близька до описаної, варто замислитися, які "духовні", смішні та незвичайні речі можна придумати, щоб похмурий підліток знову став радіти милим сюрпризам, як дволітка радіє будь-якій дрібниці, навіть якщо це мильні бульбашки...

Можна побувати там, де ви ще не були, "зайнятися фотополюванням", влаштувати новорічний флешмоб, за допомогою інтернету зробити його широкомасштабним, придумати, намалювати і роздавати перехожим привітання... Такі не цілком традиційні дійства можуть стати справжнім подарунком людині, яка їх вчиняє, адже доставивши комусь радість, отримуєш сам куди більше :).

Але все-таки більшість дітей продовжують чекати чогось визначеного і важливого, що допоможе їм виразити себе і дізнатися багато нового і цікавого. Якщо засоби дозволяють, подаруйте дитині на Новий рік подорож. Вона вже достатньо доросла, щоб їхати кудись з групою однолітків під керівництвом гіда. Гарним подарунком буде і путівка в мовний табір або на базу відпочинку. Можна, до речі, разом з путівкою подарувати гірські лижі або сноуборд, буде привід навчитися на них їздити.

Якщо нікуди виїжджати не хочеться, можна кататися на бігових лижах або ковзанах у межах міста, так що сміливо беремо в подарунок лижі і ковзани! І час кататися з гірки ще не пройшов! Продовжуємо звертати увагу на снігокати, надувні санчата і сноутьюби. Навіть дорослі із задоволенням катаються на них!

Якщо підліток віддає більшу перевагу культурному відпочинку, аніж валянню в снігу, можна звернутися до вічної палички-виручалочки всіх дарувальників: придбати квитки або абонемент на декілька відвідувань в театр або в кіно.

Для любителів сидіти вдома або так недоречного грипу є купа можливостей розважити себе вдома, для цього варто купити в подарунок дитині електронний конструктор, магнітний конструктор, величезний пазл, набір типу "Юний хімік".

До речі, саме в цьому віці у дітей з´являються серйозні захоплення, які згодом стають визначальними для вибору "справи свого життя". Можливо настав час купити хорошу цифрову камеру любителю гарних картинок, необхідний софт і книги комп´ютерному фанатові, швейну машину рукодільниці-початківцю, туристське спорядження любителю гуляти на природі?

Ну і звичайно проблема вирішується зовсім легко, якщо дитина озвучила Вам напередодні свята свої бажання, або склала віш-лист.

Якщо Ви просто запрошені в гості до сім´ї з дітьми такого віку і не налаштовані на великий дорогий подарунок, цілком можна подарувати щось дрібне, але вельми корисне і придатне підлітку, наприклад, гарні навушники, чохол для CD, цікаву книгу, проекційний будильник, хенд-мейд сувенір.

За матеріалами materinstvo.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас