Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ноутбук не заряджається. Що робити?

Ноутбук не заряджається. Що робити?

Одна з головних переваг ноутбука полягає в можливості користування без підключення до розетки. В таких випадках пристрій працює на енергії акумулятора, який періодично заряджають від електромережі.

Але бувають випадки, коли зарядження стає неможливим, і хоча акумулятор підключений до електрики, енергія до нього зовсім не поступає.

Фахівці ремонтної компанії «Контакт» у Львові стверджують, що існує чимало причин відсутнього зарядження і деякі з них можна усунути самостійно.

Як знайти причину проблеми

Щоб усунути проблему, необхідно визначити її походження. Проблеми із зарядженням виникають не тільки через вихід з ладу самого акумулятора, але й через:
  • злам адаптерів живлення;
  • несправність розетки;
  • занадто слабку напругу в мережі;
  • перегрів батареї;
  • проблеми з кабелем.
Перш за все потрібно перевірити, чи буде заряджатись ноутбук при підключенні до іншої розетки. Поява індикаторів зарядки при цьому буде свідчити про те, що зарядний пристрій працює.

Якщо рівень заряду не збільшується, а навпаки, зменшується, це означає, що показники напруги в мережі занадто низькі. В такому випадку краще під’єднатись до електромережі в іншому місці — у друзів, сусідів чи в інтернет-кафе.

Наступний крок потрібен, щоб перевірити, чи працює кабель. Для цього ноутбук від’єднуємо від електрики, витягаємо з нього акумулятор і вмикаємо знову. Якщо пристрій не вмикається, очевидно, що проблема криється в кабелі.

Пошкодження електрокабелю — одна з найчастіших причин відсутності зарядження ноутбука. Кабель живлення можуть перекусити домашні тварини або ж дріт втратив цілісність в місцях, що згинаються.

Ознаки проблем з акумулятором ноутбука

Деколи, щоб оцінити стан акумулятора, достатньо його оглянути — сліди окислення на поверхні свідчать про порушення контактів. Достатньо видалити корозію й забруднення, і процес зарядження ноутбука відновиться.

При поганій роботі системи охолодження ноутбука буває, що акумулятор надто нагрівається і вимикається автоматично. Його поверхня при цьому стає дуже гарячою, тому потрібен час, щоб вона охолола. Можна покласти батарею в тінь.

Зношення акумулятора — неминуча проблема усіх власників ноутбуків. З часом місткість батареї поступово зменшується, як і її працездатність. Перевірити рівень зношення можна за допомогою спеціальних програм.

В усіх інших випадках, щоб відновити зарядження ноутбука, краще звернутись до майстрів сервісної компанії «Контакт».

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас