Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що не так з моєю кавою?

Що не так з моєю кавою?

Коли мова йде про каву, навчитися правильно її заварювати – це лише половина справи. Те, як ви зберігаєте улюблену каву, які пропорції, помел та воду обираєте, також впливає на смак готового напою.

Звичайно ж, від якості кави безпосередньо залежить її смак. На сайті ambassador.cafe до вашого вибору запропонована смачна зернова і мелена кава Ambassador – як 100% арабіка, так і чудові бленди. Але якою б хорошою не була ваша кава, вона все одно не «розкриється» повністю, якщо не брати до уваги чотири найважливіші аспекти, що впливають на смак готового напою: пропорція, вода, помел та свіжість.

4 найважливіших правила приготування смачної кави

Пропорції

Правильне співвідношення води і кави дасть можливість напою розкрити весь свій багатий і насичений аромат, подарує йому приємний збалансований смак. Візьміть занадто мало кави, і ви отримаєте чашку прісного напою зі слабким, іноді кислуватим смаком. Додайте кави більше, ніж потрібно, і напій стане дуже гірким.

Основне правило: На 2 столові ложки меленої кави потрібно 180 мл води.

Порада від експертів: Якщо ви хочете приготувати більш слабку каву, заварюйте її в тих самих рекомендованих пропорціях, а потім розбавляйте водою до отримання бажаної міцності. Таким чином, вам вдасться приготувати не дуже міцний напій, в якому кава повністю розкриє свій смак і аромат.

Вода

Кава – це 98% води. Тому вода, яку ви використовуєте для її заварювання, повинна бути дійсно смачною.

Основне правило: Візьміть чисту і прохолодну воду і заварюйте каву відразу ж після її закипання.

Порада від експертів: Фільтрована вода ідеально підходить для приготування кави, а ось від мінеральної або дистильованої краще відмовитися. Перша має свій смак, який відіб'ється і на кавовому напої, а друга буде занадто чистою, завдяки чому сильніше розкриється гіркота кави.

Помел

Помел визначає, наскільки вода буде контактувати з кавою і насичуватися її смаком. Занадто дрібний помел зробить вашу каву гіркою, а занадто великий додасть напою кислуватий, трав'янистий смак.

Основне правило: Помел кава має залежати від способу її заварювання:

- великий, грубий – для френч-пресу, чашки;
- середній – для кавоварок і кавових машин;
- дрібний – для пуровера, конусної кавоварки;
- екстра дрібний – для турки і приготування еспрессо.

Порада від експертів: Перемелюйте зерна безпосередньо перед приготуванням кави, щоб вони якомога довше зберігали свій чудовий смак і аромат.

Заглянувши в інтернет магазин кави Амбасадор, ви зможете вибрати смачну і якісну каву – як мелену, так і в зернах. Крім того, тут ви зможете вибирати свою нову каву за ступенем обсмаження й інтенсивністю смаку, а також відразу відфільтрувати у пошуку 100% арабіку або кавові бленди.

Свіжість

Смак кави з часом вивітрюється, тому її потрібно захищати від світла, спеки, холоду, вологи і ароматів інших продуктів.

Основне правило: Ніколи не зберігайте каву в холодильнику або морозилці (там дуже волого), виберіть для цього герметичний непрозорий контейнер.

Порада від експертів: Навіть в герметичному непрозорому контейнері при кімнатній температурі каву не рекомендується зберігати довго.

А як на рахунок вашої кави? Чи здійснювали ви хоч одну з цих помилок?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас