Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великоднє деревце своїми руками – ідея для творчості з малечею

Великоднє деревце своїми руками – ідея для творчості з малечею
 

Великоднє дерево – одна з найпопулярніших поробок до Великодня. Традиція прикрашати крашанками та іншою пасхальної атрибутикою кущі і дерева зародилася в Німеччині, але зараз вже поширена по всьому світу. Таке деревце стане красивим елементом декору до Великодня, а підключитися до його виготовлення можуть всі бажаючі – і дорослі, і діти.

Для виготовлення і декорування Великоднього дерева ви можете використовувати практично будь-які декоративні матеріали для поробок. Та й самі крашанки можна зробити будь-яким вподобаним способом: пофарбувати, розмалювати, обклеїти... А ми запропонуємо покрокову інструкцію, на основі якої ви зможете створити своє унікальне Великоднє деревце.
великонднє дерево своїми руками

Як зробити Великоднє дерево своїми руками

Для виготовлення такої поробки вам точно знадобиться:

- гілочка або декілька штук (підійдуть як живі, так і штучні);

- спустошена яєчна шкаралупа, декорована будь-яким обраним способом;

- стрічка (одного або декількох кольорів);

- гарячий клей пістолет для рукоділля;

- відерце, корзинка або банка, наповнена камінцями, щоб бути стійкою основою для вашого деревця;

- інші матеріали для творчості за вашим бажанням.
великонднє дерево своїми руками
Акуратно виконайте отвори зверху і знизу яєчної шкаралупи, видуйте яйце і промийте шкаралупу розчином з води і оцту. Потім зполосніть водою і знову видуйте, щоб усередині не залишилося вологи. Дайте шкаралупі гарненько висохнути, а потім пофарбуйте або прикрасьте, як вам подобається.

У підготовлену ємність (кошик, відерце, пофарбовану банку) насипте камінчики і міцно встановіть гілочки. Якщо гілки свіжі з бруньками або листочками, і ви хочете, щоб вони стояли якомога довше, під камені або замість них можна покласти флористичну губку (і поливати її). Самі гілочки можна пофарбувати в білий або залишити, як є.

За допомогою гарячого клею прикріпіть стрічки до великодніх яєць, щоб їх можна було підвісити на гілочки. Коли все повністю висохне, перевірте, щоб стрічки були прикріплені міцно, і розвісьте крашанки на гілках. За бажанням можна додати і ще який-небудь декор.

Великоднє деревце – цікава і красива святкова поробка, яка допоможе не тільки прикрасити будинок до Великодня, а й зарядити малечу настроєм цього світлого свята.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас