Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Літній макіяж і сонцезахисний крем – до бази під макіяж чи після?

Літній макіяж і сонцезахисний крем – до бази під макіяж чи після?
 

Всі ми знаємо про те, наскільки важливо носити сонцезахисний крем, особливо влітку. Але багато хто все ж відмовляється від нього, бо не знає, як поєднати його з макіяжем. Особливо часто у жінок постає питання: чи потрібно наносити УФ-захист до бази під макіяж, чи після? І як повторно наносити сонцезахисний крем на макіяж протягом дня? А може від нього взагалі можна відмовитися? Адже в тонуючій основі і пудрі і так є SPF...

Сонцезахисний крем – до бази під макіяж чи після?

Однозначно сонцезахисний крем потрібно наносити під основу під макіяж – тобто, на чисту і зволожену шкіру. Так він буде найкращим чином захищати від ультрафіолету і навіть, можливо, база під макіяж ляже на нього краще, ніж просто на шкіру. Проте експерти рекомендують почекати пару хвилин після нанесення сонцезахисного засобу, щоб він увібрався у шкіру, а не змазався наступним шаром косметики.

Який сонцезахисний крем краще носити під макіяжем?

Тут все просто – будь-який засіб, який вам подобається і підходить, з SPF не менше 30. Наносіть УФ-захист щільним рівномірним шаром до нанесення будь-якої коригуючої або декоративної косметики і почекайте, поки він повністю вбереться. Щоб забезпечити надійний захист від UVA і UVB променів, в складі крему мають бути присутні такі інгредієнти: оксид цинку, діоксид титану і авобензон.

Оксид цинку і діоксид титану є фізичними УФ-фільтрами, а не хімічними. Якщо у вас чутлива шкіра, ці компоненти підійдуть для неї найкращим чином і не будуть подразнювати. Ефект буде таким, ніби ви просто одягли захисну маску. Плюс, такий сонцезахисний крем легко наносити під основу під макіяж – він діє як праймер. І не забудьте нанести його на шию і вушка!

А що якщо в косметиці вже є SPF?

Багато хто вважає, що якщо в макіяжі вже містяться SPF фільтри, то користуватися сонцезахисним кремом додатково не потрібно. Це не так. УФ-захист в декоративній косметиці жоден дерматолог не назве надійним. До того ж, косметика для макіяжу не завжди наноситься рівномірно, щільним шаром або по всій поверхні шкіри. Тому нанесення сонцезахисного засобу під базу або тональну основу макіяжу необхідне в будь-якому випадку. А до SPF в декоративній косметиці ставтеся лише як до додаткового захисту від сонця.

Як наносити сонцезахисний крем повторно протягом дня?

Для максимально ефективного захисту сонцезахисний крем потрібно наносити безпосередньо на шкіру, під макіяж. Протягом дня ви можете нанести засіб повторно вже зверху на косметику, але в ідеалі макіяж потрібно зняти і виконати все заново. Однак така можливість є далеко не у всіх, тому в якості альтернативи можна купити прозору пудру або мінеральну вуаль із вмістом SPF фільтрів і наносити її додатково протягом дня (але про крем під макіяж забувати ні в якому разі не варто).

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас